niedziela, 7 grudnia

Oznaczenie treści
 

Sachiyo Harada - Wielka księga kuchni japońskiej

(2025)
Inne

Obserwuj premierę
Ocena:


Sachiyo Harada - Wielka księga kuchni japońskiej

Data premiery

środa
12.11.2025
Flaga regionu Polska

zgłoś poprawkę

Informacje

Gatunek:
Inne
Ranking:
569   1422

Tagi:
[dodaj]
Wydawnictwo:
Odnośniki:
[dodaj]

100 przepisów dla wszystkich miłośników kuchni japońskiej na każdym poziomie zaawansowania



Kuchnia japońska jest jedną z najpopularniejszych na świecie, a dzięki tej książce krok po kroku opanujesz najważniejsze techniki: od krojenia warzyw przez zawijanie omletu po peklowanie metodą kobujime i obsmażanie metodą tataki, dowiesz się, jak wybrać świeżą rybę i jak wydobyć smak umami, oraz poznasz rodzaje ryżu, tofu, makaronów, octów, grzybów i wodorostów.



A potem już tylko gotuj! Zrób esencjonalne i klarowne dashi, rozgrzej się zupą tonjiru z soczystą białą rzodkwią i mieszanką siedmiu przypraw, zaserwuj gustowne sashimi z przegrzebków, wykorzystaj ulubione warzywa do otulającego placka okonomiyaki (japońskie okonomi oznacza „to, co lubisz”!), zachwyć bliskich szaszłykami yakitori i deserem ichigo daifuku – ciastkami z kleistej mąki ryżowej z dodatkiem zielonej herbaty, nadziewanymi słodką pastą z czerwonej fasoli i truskawką.



To idealna książka dla tych, którzy chcą gotować autentyczne japońskie potrawy jak profesjonalny szef kuchni!



Moja wewnętrzna kulinarna księgowa – a tak nazywam tę część mnie, która kocha algorytmy, dobrze wytłumaczone przepisy i precyzyjne wyjaśnienia – jest zachwycona tą książką! Krok po kroku przeprowadza czytelnika przez proces przygotowania japońskich klasyków, rozwiewa wątpliwości i systematyzuje wiedzę. A wszystko to w niezwykle atrakcyjnej, kolorowej i przystępnej formie. Nanbanzuke przestało mieć przede mną tajemnice!



Paulina Nawrocka-Olejniczak, dziennikarka kulinarna, twórczyni podcastu „Zabawy jedzeniem” i autorka książki "Kluski. Teoria i praktyka"



 



"Wielka księga kuchni japońskiej" to nie tylko zbiór przepisów na takie ikoniczne japońskie dania jak zupa miso, okonomiyaki, pierożki gyoza, donburi czy daifuku, ale idealny przewodnik po kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni. Sachiyo Harada przeprowadza czytelnika przez podstawowe składniki i techniki wykorzystywane w kuchni japońskiej, dzięki czemu gotowanie w domu będzie łatwiejsze. To uczta zarówno dla żołądka, jak i dla oka. Rozbudza wszystkie zmysły!



Małgorzata Muraszko, dziennikarka „Gazety Wyborczej”





Powyższy opis pochodzi od wydawcy.




Tworzenie nowej recenzji


Ocena:

Zalety:
Wady:





Oznaczenie treści
Na tej stronie znajdziesz informacje na temat:
Kiedy premiera Sachiyo Harada - Wielka księga kuchni japońskiej? Kiedy wychodzi Sachiyo Harada - Wielka księga kuchni japońskiej?
Data wydania książki zaplanowana została na 12.11.2025. Nowa książka Sachiyo Harada z 2025 roku to główny temat tego artykułu i tej podstrony. U nas znajdziesz fragmenty tego utworu literackiego. Pooglądaj zwiastun i przeczytaj naszą zapowiedź. Znajdziesz tutaj również galerię zdjęć, zwiastuny, trailery, klipy wideo, nasze recenzje oraz oceny, dzięki czemu poznasz interesujące nowości oraz zapowiedzi, a także wszystkie nadchodzące premiery 2025 roku.
Data ostatniej aktualizacji:

 Gdzie kupić?

 Tagi


Nie przypisano jeszcze tagów
Dodaj tag

 W sklepach

Nowa książka Sachiyo Harada - Wielka księga kuchni japońskiej data premiery

Wszystkie daty wydania:
  • Flaga Polska 12 listopada 2025, środa
    (polska data)

Recently Viewed

Wpisz minimum 3 znaki!
Komunikat
OK
Opcje
Tak
Anuluj
Potwierdzenie
Tak
Nie