wtorek, 18 listopada

Oznaczenie treści
 

Sachiyo Harada - Wielka księga kuchni japońskiej

(2025)
Inne

Obserwuj premierę
Oceń:

Oceń:


Sachiyo Harada - Wielka księga kuchni japońskiej

Data premiery

środa
12.11.2025
6 dni temu
Flaga regionu Polska

zgłoś poprawkę

Informacje

Gatunek:
Inne
Ranking:
654   1515

Tagi:
[dodaj]
Wydawnictwo:
Odnośniki:
[dodaj]

100 przepisów dla wszystkich miłośników kuchni japońskiej na każdym poziomie zaawansowania



Kuchnia japońska jest jedną z najpopularniejszych na świecie, a dzięki tej książce krok po kroku opanujesz najważniejsze techniki: od krojenia warzyw przez zawijanie omletu po peklowanie metodą kobujime i obsmażanie metodą tataki, dowiesz się, jak wybrać świeżą rybę i jak wydobyć smak umami, oraz poznasz rodzaje ryżu, tofu, makaronów, octów, grzybów i wodorostów.



A potem już tylko gotuj! Zrób esencjonalne i klarowne dashi, rozgrzej się zupą tonjiru z soczystą białą rzodkwią i mieszanką siedmiu przypraw, zaserwuj gustowne sashimi z przegrzebków, wykorzystaj ulubione warzywa do otulającego placka okonomiyaki (japońskie okonomi oznacza „to, co lubisz”!), zachwyć bliskich szaszłykami yakitori i deserem ichigo daifuku – ciastkami z kleistej mąki ryżowej z dodatkiem zielonej herbaty, nadziewanymi słodką pastą z czerwonej fasoli i truskawką.



To idealna książka dla tych, którzy chcą gotować autentyczne japońskie potrawy jak profesjonalny szef kuchni!



Moja wewnętrzna kulinarna księgowa – a tak nazywam tę część mnie, która kocha algorytmy, dobrze wytłumaczone przepisy i precyzyjne wyjaśnienia – jest zachwycona tą książką! Krok po kroku przeprowadza czytelnika przez proces przygotowania japońskich klasyków, rozwiewa wątpliwości i systematyzuje wiedzę. A wszystko to w niezwykle atrakcyjnej, kolorowej i przystępnej formie. Nanbanzuke przestało mieć przede mną tajemnice!



Paulina Nawrocka-Olejniczak, dziennikarka kulinarna, twórczyni podcastu „Zabawy jedzeniem” i autorka książki "Kluski. Teoria i praktyka"



 



"Wielka księga kuchni japońskiej" to nie tylko zbiór przepisów na takie ikoniczne japońskie dania jak zupa miso, okonomiyaki, pierożki gyoza, donburi czy daifuku, ale idealny przewodnik po kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni. Sachiyo Harada przeprowadza czytelnika przez podstawowe składniki i techniki wykorzystywane w kuchni japońskiej, dzięki czemu gotowanie w domu będzie łatwiejsze. To uczta zarówno dla żołądka, jak i dla oka. Rozbudza wszystkie zmysły!



Małgorzata Muraszko, dziennikarka „Gazety Wyborczej”





Powyższy opis pochodzi od wydawcy.




Komentarze

Nie ma jeszcze komentarzy
Bądź pierwszy i podziel się swoją opinią na temat tej premiery!
Dodaj komentarz


Kod CAPTCHA

Zatwierdź

Recenzje

Nie ma jeszcze żadnych recenzji. A może Ty dodasz swoją?

Oznaczenie treści
Najczęściej zadawane pytania

Kiedy książka Wielka księga kuchni japońskiej będzie miała swoją premierę?

Książka ma zadebiutować 12 listopada 2025 (data wydania w Polsce). Kliknięcie we flagę spowoduje wyświetlenie daty z innego regionu. Wyświetlanie domyślnego regionu można skonfigurować w "Ustawieniach serwisu".

Chcę otrzymywać na bieżąco najnowsze doniesienia dotyczące książki. W jaki sposób tego dokonać?

Aby dostawać najświeższe informacje o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Powiadomienia o zmianach wysłane zostaną we wiadomości e-mail oraz będą opublikowane na stronie "Aktualności".

Jak mogę zarekomendować książkę innym osobom?

Tytuł zasugerować znajomym można poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te znajdują się na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej sekcji strony.

Ile kosztuje książka?

W celu zobaczenia ile należy odłożyć na książkę kliknij tutaj: Ceneo lub Skąpiec.

Chcę nabyć książkę Wielka księga kuchni japońskiej. W którym miejscu można kupić ten produkt?

Książka jest do znalezienia tutaj. Wszystkie sklepy można znaleźć na liście "Gdzie kupić?" usytuowanej po prawej stronie.

Na jakiej stronie mogę sprawdzić bieżące wieści odnośnie książki Wielka księga kuchni japońskiej?

Najświeższe wieści można sprawdzić w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.

W którym miejscu mogę przypisać notę dla tego produktu?

W tym celu trzeba założyć konto w serwisie lub zalogować się na już istniejące. Następnie w polu "Oceń" trzeba wskazać wartość w pięciopunktowej skali i zaakceptować ją kliknięciem.

Jak obliczona została ocena książki?

Premiera książki Wielka księga kuchni japońskiej nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.

Kto napisał tę książkę?

Twórcą książki jest Sachiyo Harada. Lista innych wydawnictw książkowych tego autora dostępna jest utaj.

Jaka firma dogląda wydania tej książki?

Za wypuszczenie książki odpowiedzialna jest firma Marginesy. Kliknięcie w nazwę wydawnictwa wyświetli listę innych książek przez nie wydanych. Z funkcji tej można skorzystać w polu "Informacje".

Na tej stronie podane są niedobre dane. W jaki sposób można je skorygować?

Żeby zgłosić korektę należy wypełnić formularz umieszczony tutaj. Zgłaszać można między innymi nieaktualne daty, zmiany opisów, zwiastunów, okładek i plakatów.

Na tej stronie znajdziesz informacje na temat:
Kiedy premiera Sachiyo Harada - Wielka księga kuchni japońskiej? Kiedy wychodzi Sachiyo Harada - Wielka księga kuchni japońskiej?
Data wydania książki zaplanowana została na 12.11.2025. Nowa książka Sachiyo Harada z 2025 roku to główny temat tego artykułu i tej podstrony. U nas znajdziesz fragmenty tego utworu literackiego. Pooglądaj zwiastun i przeczytaj naszą zapowiedź. Znajdziesz tutaj również galerię zdjęć, zwiastuny, trailery, klipy wideo, nasze recenzje oraz oceny, dzięki czemu poznasz interesujące nowości oraz zapowiedzi, a także wszystkie nadchodzące premiery 2025 roku.
Data ostatniej aktualizacji:

 Gdzie kupić?

 Tagi


Nie przypisano jeszcze tagów
Dodaj tag

 W sklepach

Nowa książka Sachiyo Harada - Wielka księga kuchni japońskiej data premiery

Wszystkie daty wydania:
  • Flaga Polska 12 listopada 2025, środa
    (polska data)

Recently Viewed

Wpisz minimum 3 znaki!
Komunikat
OK
Opcje
Tak
Anuluj
Potwierdzenie
Tak
Nie