środa, 25 grudnia

Oznaczenie treści
 

Marta Dymek - Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

(2017)
Inne

Obserwuj premierę
Oceń:

Oceń:


Marta Dymek - Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Data premiery

środa
10.05.2017
Flaga regionu Polska

zgłoś poprawkę

Informacje

Gatunek:
Inne
Ranking:
-   -

Tagi:
[dodaj]
Wydawnictwo:
Odnośniki:
[dodaj]

Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej odsłonie – w przepisach z kuchni całego świata. Bulwa selera po chińsku? Węgierski gulasz z papryk i boczniaków? Turecka zupa soczewicowa? Mizeria po koreańsku? To tylko kilka dań na zebranie sił przed wielką, roślinną podróżą!

Aby kulinarnie podróżować, nie trzeba kupować egzotycznych produktów. Niepotrzebne są też wymyślne sprzęty ani rekwizyty. Wystarczy udać się na najbliższy bazar lub do warzywniaka i kupić polskie warzywa, a następnie skorzystać z niepospolitych przypraw oraz podpatrzonych w innych kuchniach technik. Nagle okaże się, że warzywa znane od dzieciństwa mogą codziennie pysznie zaskakiwać.

Kuchnia roślinna nie pochodzi z żadnego konkretnego kraju ani kontynentu – jest wszędzie. Dlatego Marta Dymek, pracując nad nową książką, szukała roślinnych inspiracji w wielu zakątkach świata i odwiedziła ponad 50 krajów. Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, ucierała pasty curry w Indiach, przemierzyła całe Bałkany, wygrzewała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii.

W końcu roślinne potrawy można spotkać pod każdą szerokością geograficzną, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko się wie, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku nieskończenie rozwija kulinarną wyobraźnię. Podróże przez stragany całego świata przypominają, że nawet nielubiane dotąd składniki mogą być przepyszne, jeśli tylko da się im szansę i przyprawi inaczej niż zwykle.

Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków. Od sześciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi oraz prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ Zielona Rewolucja Marty Dymek. Uwielbia pieczone bakłażany, nie zawsze ma cierpliwość do ucierania pasty curry i wciąż tak samo cieszy ją każda kolejna osoba przekonana do tego, że kuchnia roślinna jest niewyczerpanym źródłem inspiracji.



Komentarze

Nie ma jeszcze komentarzy
Bądź pierwszy i podziel się swoją opinią na temat tej premiery!
Dodaj komentarz


Kod CAPTCHA

Zatwierdź

Recenzje

Nie ma jeszcze żadnych recenzji. A może Ty dodasz swoją?

Oznaczenie treści
Najczęściej zadawane pytania

Kiedy będzie udostępniona książka Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata?

Książka Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata będzie dostępna 10 maja 2017 (data premiery w Polsce). W celu wyświetlenia daty z innego regionu należy wybrać odpowiednią flagę. Domyślny region można zmienić w w ustawieniach konta.

Chcę dostawać świeże wieści o zmianach dotyczących książki. Jak tego dokonać?

Aby dostawać informacje o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Powiadomienia o zmianach zostaną wysłane na e-mail oraz pojawią się na stronie "Aktualności".

Chcę powiadomić o książce inne osoby. W jaki sposób mogę to uczynić?

O książce można napisać innym osobom poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te umieszczone są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.

W jakiej cenie nabędę książkę?

W celu sprawdzenia ile trzeba zapłacić za książkę kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.

Chcę nabyć książkę Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata. W którym sklepie można zamówić ten produkt?

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata jest do zakupu tutaj. Produkt można znaleźć w sklepach znajdujących się w zakładce "Gdzie kupić?".

W którym miejscu znajdę bieżące wieści odnośnie książki?

Aby zobaczyć najświeższe wieści należy skorzystać z zakładki "Newsy", która znajduje się w kolumnie z prawej strony.

Chcę postawić ocenę. W jaki sposób mogę tego dokonać?

Żeby ocenić książkę należy wybrać odpowiednią wartość w skali 1-5, a następnie zaakceptować wybór kliknięciem. Jedynie zarejestrowani użytkownicy serwisu mogą zagłosować.

Jakim sposobem zliczono notę książki?

Premiera książki Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.

Który pisarz napisał tę książkę?

Marta Dymek jest twórcą książki Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata. Żeby poznać inne utwory od tego autora należy kliknąć utaj albo kliknąć w jego nazwisko w zakładce "Informacje".

Które wydawnictwo sprawuje nadzór nad wydaniem tej książki?

Książka ma zostać wydana przez Marginesy. Kliknij utaj albo w nazwę firmy, żeby wyświetlić inne książki przez nią wydane.

Na stronie podane są pomylone dane. W jaki sposób można je skorygować?

Aby to zrobić należy uzupełnić formularz "zgłoś poprawkę", do którego odnośnik dostępny jest nad polem "Informacje". Poprawiać można nieprecyzyjne daty oraz opisy, a także wnosić o dodanie okładek, odnośników i zwiastunów.

Na tej stronie znajdziesz informacje na temat:
Kiedy premiera Marta Dymek - Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata? Kiedy wychodzi Marta Dymek - Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata?
Data wydania książki zaplanowana została na 10.05.2017. Nowa książka Marta Dymek z 2017 roku to główny temat tego artykułu i tej podstrony. U nas znajdziesz fragmenty tego utworu literackiego. Pooglądaj zwiastun i przeczytaj naszą zapowiedź. Znajdziesz tutaj również galerię zdjęć, zwiastuny, trailery, klipy wideo, nasze recenzje oraz oceny, dzięki czemu poznasz interesujące nowości oraz zapowiedzi, a także wszystkie nadchodzące premiery 2017 roku.
Data ostatniej aktualizacji:

 Gdzie kupić?

 Tagi


Nie przypisano jeszcze tagów
Dodaj tag

 W sklepach

Nowa książka Marta Dymek - Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata data premiery

Wszystkie daty wydania:
  • Flaga Polska 10 maja 2017, środa
    (polska data)

Recently Viewed

Wpisz minimum 3 znaki!
Komunikat
OK
Opcje
Tak
Anuluj
Potwierdzenie
Tak
Nie