Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Wielki Post, Ludwik XIV przepadał za truskawkami, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity. Autorka łączy w tej książce dzieje samych produktów z moralną historią pożywienia, opowiadając smakowicie o zwyczajach, symbolach czy faktach historycznych związanych z pokarmami.
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy Bądź pierwszy i podziel się swoją opinią na temat tej premiery!
Dodaj komentarz
Zatwierdź
Recenzje
Nie ma jeszcze żadnych recenzji. A może Ty dodasz swoją?
Na tej stronie znajdziesz informacje na temat:
Kiedy premiera Maguelonne Toussaint-Samat - Historia naturalna i moralna jedzenia? Kiedy wychodzi Maguelonne Toussaint-Samat - Histoire Naturelle Et Morale De La Nourriture?
Data wydania książki zaplanowana została na 18.03.2015. Nowa książka Maguelonne Toussaint-Samat z 2015 roku to główny temat tego artykułu i tej podstrony. U nas znajdziesz fragmenty tego utworu literackiego. Pooglądaj zwiastun i przeczytaj naszą zapowiedź. Znajdziesz tutaj również galerię zdjęć, zwiastuny, trailery, klipy wideo, nasze recenzje oraz oceny, dzięki czemu poznasz interesujące nowości oraz zapowiedzi, a także wszystkie nadchodzące premiery 2015 roku.
Komentarze