Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Wielki Post, Ludwik XIV przepadał za truskawkami, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity. Autorka łączy w tej książce dzieje samych produktów z moralną historią pożywienia, opowiadając smakowicie o zwyczajach, symbolach czy faktach historycznych związanych z pokarmami.
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy Bądź pierwszy i podziel się swoją opinią na temat tej premiery!
Dodaj komentarz
Zatwierdź
Recenzje
Nie ma jeszcze żadnych recenzji. A może Ty dodasz swoją?
Na tej stronie znajdziesz informacje na temat:
Kiedy premiera Maguelonne Toussaint-Samat - Historia naturalna i moralna jedzenia? Kiedy wychodzi Maguelonne Toussaint-Samat - Histoire Naturelle Et Morale De La Nourriture?
Data wydania książki zaplanowana została na 18.03.2015. Nowa książka Maguelonne Toussaint-Samat z 2015 roku to główny temat tego artykułu i tej podstrony. U nas znajdziesz fragmenty tego utworu literackiego. Pooglądaj zwiastun i przeczytaj naszą zapowiedź. Znajdziesz tutaj również galerię zdjęć, zwiastuny, trailery, klipy wideo, nasze recenzje oraz oceny, dzięki czemu poznasz interesujące nowości oraz zapowiedzi, a także wszystkie nadchodzące premiery 2015 roku.
Nowa książka Maguelonne Toussaint-Samat - Historia naturalna i moralna jedzenia data premiery
Wszystkie daty wydania:
18 marca 2015, środa (polska data)
Recently Viewed
Wpisz minimum 3 znaki!
Komunikat
OK
Opcje
Tak
Anuluj
Potwierdzenie
Tak
Nie
Aktualności
Wiadomości
Znajomi
Moje premiery
Aby móc zagłosować musisz się zalogować!
Korzystając ze strony zgadzasz się na używanie plików Cookie. Za ich pomocą zbieramy informacje, które mogą stanowić dane osobowe w świetle ustawy. Wykorzystujemy je w celach analitycznych, marketingowych oraz aby dostosować treść do Twoich preferencji. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies oraz naszej Polityce Prywatności.
Komentarze