Odkryj tajemnice dzikich roślin i przygotuj pyszne przetwory prosto z lasu!
Czy wiesz, jakie skarby kryje pobliski las, łąka lub ogród? Dziko rosnące rośliny to nie tylko cudowne aromaty, ale i prawdziwa bomba wartości odżywczych! Katarzyna Mikulska pokaże ci, jak to naturalne bogactwo wykorzystać w swojej kuchni.
W tej książce znajdziesz:
przepisy na słodkie i wytrawne przetwory, nalewki, przyprawy i dodatki, dzięki którym odkryjesz zupełnie nowe smaki, a także stworzysz unikalne wersje znanych potraw,
zielnik kulinarny z opisami i właściwościami jadalnych roślin,
gotowy kalendarz zbiorów – sprawdź, co, gdzie i kiedy zbierać!
praktyczne wskazówki, które pomogą ci się odnaleźć w kuchni i w terenie.
Aromatyczne pesto z pokrzywy, zakwas z czosnkiem niedźwiedzim, ocet z igliwia sosnowego, dżem z kwiatów lilaka, leśna przyprawa do kawy czy piernika – to dopiero początek naturalnej kulinarnej podróży!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Tworzenie nowej recenzji
Ocena:
Zalety:
Wady:
Na tej stronie znajdziesz informacje na temat:
Kiedy premiera Katarzyna Mikulska - Roślinna spiżarnia. Kiszonki, syropy, konfitury i przyprawy z dzikich roślin? Kiedy wychodzi Katarzyna Mikulska - Roślinna spiżarnia. Kiszonki, syropy, konfitury i przyprawy z dzikich roślin?
Data wydania książki zaplanowana została na 09.04.2025. Nowa książka Katarzyna Mikulska z 2025 roku to główny temat tego artykułu i tej podstrony. U nas znajdziesz fragmenty tego utworu literackiego. Pooglądaj zwiastun i przeczytaj naszą zapowiedź. Znajdziesz tutaj również galerię zdjęć, zwiastuny, trailery, klipy wideo, nasze recenzje oraz oceny, dzięki czemu poznasz interesujące nowości oraz zapowiedzi, a także wszystkie nadchodzące premiery 2025 roku.