Katarzyna Mikulska, Artur Bokła - Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Część 2(2017) | Poradniki |
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.
W tej części "Kuchni survivalowej"zaprezentowanoróżne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem.
Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają!
Niezwykły toolbook tym razem wyposażono w sól – trudną do zastąpienia w terenie przyprawę, naturalny konserwant, lekarstwo oraz regulator gospodarki wodnej w organizmie.
Toolbook zawiera:
przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej),
prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie),
techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki,
filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR,
sól, linijkę calową i centymetrową.