
Katarzyna Mikulska, Artur Bokła - Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Część 1. Gotowanie w terenie(2017) | Poradniki |


To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.
Niezwykły toolbook, który wyposażono w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia – najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie. Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni?
Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Obudź w sobie naszą narodową zapobiegliwość i zaradność. Tylko przygotowani przetrwają!
Toolbook zawiera:
prezentację technik gotowania w terenie (żar, dół ziemny, gotowanie kamieniami),
przepisy kulinarne,
poradnik, jak rozpalić ogień (łuk ogniowy, świder ręczny),
opis gatunków drzew – jak i do czego je wykorzystać (rozpałka, podtrzymanie ognia, tworzenie żaru, wędzenie, itd. ),
filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR,
mocny rzemień, linijkę calową i centymetrową.
W serii ukazały się:
"Przygotowani przetrwają",
"Sztuczki survivalowe",
"Terenowa apteczka ziołowa".

Książka Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Część 1. Gotowanie w terenie udostępniona będzie 5 lipca 2017 (data premiery w Polsce).
Aby śledzić najnowsze komunikaty o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Wszystkie zmiany zostaną opublikowane na stronie "Aktualności", a powiadomienie będzie wysłane we wiadomości e-mail.
Premierę można zarekomendować znajomym poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te znajdują się na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
W celu zobaczenia ile należy wydać na książkę kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.
Książka Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Część 1. Gotowanie w terenie jest do znalezienia tutaj. Wszystkie sklepy można znaleźć na liście "Gdzie kupić?" usytuowanej po prawej stronie.
Najnowsze materiały można sprawdzić w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.
Żeby ocenić książkę trzeba wybrać należytą wartość w skali od 1 do 5, a następnie zaznaczyć wybór kliknięciem. Żeby oddać głos trzeba posiadać konto w serwisie.
Premiera książki Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Część 1. Gotowanie w terenie nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Twórcą książki jest Katarzyna Mikulska, Artur Bokła. Lista książek stworzonych przez tego pisarza znajduje się utaj.
Za wydanie książki odpowiada firma Pascal. Żeby zobaczyć jakie inne książki zostały wydane przez tę firmę należy kliknąć w en odnośnik albo udać się do pola "Informacje" i kliknąć w nazwę wydawnictwa.
Korektę można zgłosić korzystając z opcji "zgłoś poprawkę" znajdującej się nad polem "Informacje". Zgłaszać można błędne daty premiery, opisy, okładki lub plakaty oraz zwiastuny.
5 lipca 2017, środa
Komentarze