Beata Grątkowska, Igor Grątkowski - Praktykulinarni vegetariańsko. Dziś na obiad, jutro do lunchboxa(2022) | Inne |
Beata i Igor. Tworzą przepisy, stylizują i fotografują od ponad 16 lat. Autorzy stronypraktykulinarni. comi popularnego profilu na Instagramie. Przez kilka lat współtworzyli działy kulinarne w poczytnych miesięcznikach. Twórcy hasła "przepis to tylko inspiracja". W kuchni wyznają zasadę, iżmożna jeść wszystko, pamiętając, że jedzenie to przyjemność, ale też paliwo, od którego zależą samopoczucie i poziom energii.
Co jeść, kiedy chcemy ograniczyć mięso albo w ogóle z niego zrezygnować? A przy okazji nie spędzać długich godzin na zakupach i w kuchni?
W najnowszej książce Beata i Igor dzielą się110pomysłami napełnowartościowe, wegetariańskie obiady, które następnego dniaidealnie wpasują się do lunchowego pudełka. Gotują prosto, ze składników dostępnych w dyskontach: roślin strączkowych, kasz, makaronów nabiału, jajek i oczywiście rozmaitych warzyw. Oprócz obiadów, znajdziecie tu też przepisy na surówki, desery i przekąski. A smaki? Jak zawsze uPraktykulinarnych:z różnych zakątków świata.
Zapraszamy w podróż, która dostarczy kulinarnych wrażeń i pozwoli wam zadbać o zdrowie, sylwetkę i Planetę!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.