sobota, 28 grudnia

Oznaczenie treści
 

Beata Anna Dąbrowska - Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby

(2021)
Inne

Obserwuj premierę
Ocena:


Beata Anna Dąbrowska - Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby

Data premiery

środa
30.06.2021
Flaga regionu Polska

zgłoś poprawkę

Informacje

Gatunek:
Inne
Ranking:
-   -

Tagi:
[dodaj]
Wydawnictwo:
Odnośniki:
[dodaj]

Zdrowie zakręcone w słoikach.

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!
W książce znajdziesz:
porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,
przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,
wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,
porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,
inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,
sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.
Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt.
W tym roku zatroszcz się o swoje zdrowie i postaw na kiszonki!
W książce o swoich pasjach i manufakturach opowiadają również: BarbaraPiątkiewicz z Pracowni Wypieków Chleba. Moje Wypieki, Magdalena Witkiewicz – pisarka, autorka m. in. Jeszcze się kiedyś spotkamy, Czereśnie zawsze muszą być dwie, Mikołaj Bator z Zakwasownioraz Marek Brunka z Regionalnego Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.



Tworzenie nowej recenzji


Ocena:

Zalety:
Wady:





Oznaczenie treści
Na tej stronie znajdziesz informacje na temat:
Kiedy premiera Beata Anna Dąbrowska - Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby? Kiedy wychodzi Beata Anna Dąbrowska - Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby?
Data wydania książki zaplanowana została na 30.06.2021. Nowa książka Beata Anna Dąbrowska z 2021 roku to główny temat tego artykułu i tej podstrony. U nas znajdziesz fragmenty tego utworu literackiego. Pooglądaj zwiastun i przeczytaj naszą zapowiedź. Znajdziesz tutaj również galerię zdjęć, zwiastuny, trailery, klipy wideo, nasze recenzje oraz oceny, dzięki czemu poznasz interesujące nowości oraz zapowiedzi, a także wszystkie nadchodzące premiery 2021 roku.
Data ostatniej aktualizacji:

 Gdzie kupić?

 Tagi


Nie przypisano jeszcze tagów
Dodaj tag

 W sklepach

Nowa książka Beata Anna Dąbrowska - Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby data premiery

Wszystkie daty wydania:
  • Flaga Polska 30 czerwca 2021, środa
    (polska data)

Recently Viewed

Wpisz minimum 3 znaki!
Komunikat
OK
Opcje
Tak
Anuluj
Potwierdzenie
Tak
Nie