Beata Anna Dąbrowska - Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby(2021) | Inne |
Zdrowie zakręcone w słoikach.
Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!
W książce znajdziesz:
porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,
przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,
wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,
porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,
inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,
sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.
Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt.
W tym roku zatroszcz się o swoje zdrowie i postaw na kiszonki!
W książce o swoich pasjach i manufakturach opowiadają również: BarbaraPiątkiewicz z Pracowni Wypieków Chleba. Moje Wypieki, Magdalena Witkiewicz – pisarka, autorka m. in. Jeszcze się kiedyś spotkamy, Czereśnie zawsze muszą być dwie, Mikołaj Bator z Zakwasownioraz Marek Brunka z Regionalnego Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Książka dostępna będzie 30 czerwca 2021 (premiera w Polsce).
Aby śledzić najświeższe wiadomości o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Na stronie "Aktualności" zostaną opublikowane zmiany, które zaszły w obserwowanych premierach, a powiadomienie zostanie wysłane we wiadomości e-mail.
O książce można donieść znajomym poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te umieszczone są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Żeby zobaczyć ile trzeba wydać na książkę kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.
Książkę Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby można nabyć tutaj. Lista wszystkich sklepów oferujących ten produkt znajduje się po prawej stronie.
Świeże materiały można znaleźć w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.
Żeby to zrobić trzeba nadać odpowiednią ocenę w skali od 1 do 5, a następnie zatwierdzić wybór kliknięciem. Swój głos mogą oddać jedynie zarejestrowani użytkownicy serwisu.
Premiera książki Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Twórcą książki jest Beata Anna Dąbrowska. Resztę książek napisanych przez tego autora można znaleźć utaj lub kliknąć w jego nazwisko znajdujące się w polu "Informacje".
Wydawnictwo WAM odpowiada za wydanie książki. Listę książek wydanych przez to wydawnictwo można znaleźć utaj.
Żeby zgłosić poprawkę należy uzupełnić formularz znajdujący się tutaj. W ramach tej funkcji można zgłosić między innymi aktualizację daty, dodać lub zmienić opis, zamieścić zwiastun oraz trailer, czy też przesłać nową okładkę lub plakat.
Komentarze