Alicja Rokicka - Gotuj! roślinnie(2024) | Inne |
Które pierogi są najlepsze? Polskie pierogi z niemięsem? Indyjskie samosy faszerowane ziemniakami i zielonym groszkiem? Latynoamerykańskie empanadas z czerwoną fasolą i warzywami? A może… wcale nie musisz wybierać?
Kuchnia wegańska nie ma przypisanego konkretnego miejsca. To fuzja różnych smaków, przypraw i składników – kuchnia bardzo autorska, pełna ciekawych połączeń. Alicja Rokicka, autorka bloga Wegan Nerd, zainspirowana podróżami po świecie dzieli się recepturami na swoje ulubione dania. Są tu przepisy na kapustę pekińską na kilka sposobów, odczarowaną polską pizzę, ravioli z fasolą, turbocynamonowe szwedzkie bułeczki, gruzińskie chaczapuri, wun sen, czyli szklany makaron prosto z Tajlandii, kolorowe sałatki, kojące makarony i kluski, roślinny street food, ale także pożywne dania jednogarnkowe i zapiekanki. A wszystko to okraszone dozą szaleństwa i zabawy.
"Gotuj! roślinnie" to książka dla osób kochających gotować, z zajawką na fajne pomysły. A w szczególności lubiących dobre jedzenie i chcących się nim dzielić.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Książka Gotuj! roślinnie pojawi się 27 marca 2024 (data wydania w Polsce).
Aby dostawać bieżące doniesienia o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Na stronie "Aktualności" zostaną opublikowane zmiany, które zaszły w obserwowanych premierach, a powiadomienie zostanie wysłane we wiadomości e-mail.
Premierę można zasugerować poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te umieszczone są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Książkę można zamówić tutaj. Sklepy sprzedające ten produkt znajdują się po prawej stronie.
W celu przeglądania świeżych raportów należy skorzystać z kolumny "Newsy" znajdującej się z prawej strony.
Aby ocenić książkę trzeba wskazać konkretną wartość w pięciopunktowej skali, a następnie oznaczyć wybór kliknięciem. Tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu mogą oddać swój głos.
Premiera książki Gotuj! roślinnie nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Autorem jest Alicja Rokicka. Kliknięcie utaj spowoduje wyświetlenie listy pozostałych książek od tego autora. Z funkcji tej można również skorzystać przechodząc do pola "Informacje" i klikając w nazwisko pisarza.
Wydawnictwo Marginesy pracuje nad wydaniem książki. W celu wyświetlenia listy książek tego wydawcy kliknij w jego nazwę lub kliknij utaj.
Aby to zrobić należy skorzystać z opcji "zgłoś poprawkę" znajdującej się nad polem "Informacje". W ramach tej funkcji można zgłosić między innymi aktualizację daty, dodać lub zmienić opis, zamieścić zwiastun oraz trailer, czy też przesłać nową okładkę lub plakat.
Komentarze