piątek, 29 marca

Oznaczenie treści
 

Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie

(2020)
Inne

Obserwuj premierę
Oceń:

Oceń:


Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie

Data premiery

środa
08.07.2020
Flaga regionu Polska

zgłoś poprawkę

Informacje

Gatunek:
Inne
Ranking:
-   -

Tagi:
[dodaj]
Wydawnictwo:
Odnośniki:
[dodaj]

"Kiszonek i fermentacji" powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki.
Czy masz ochotę na:
Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem?
Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci?
Kiszone migdały?
Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej?
A może kiszoną Krwawą Mary?
Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt.
Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy.
Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił... przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia.
"Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata. "
Sandor Ellix Katz, autor "Sztuki fermentacji"
"Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!"
Maciej Nowak, krytyk kulinarny
"Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego. "
dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.



Komentarze

Nie ma jeszcze komentarzy
Bądź pierwszy i podziel się swoją opinią na temat tej premiery!
Dodaj komentarz


Kod CAPTCHA

Zatwierdź

Recenzje

Nie ma jeszcze żadnych recenzji. A może Ty dodasz swoją?

Oznaczenie treści
Najczęściej zadawane pytania

W jakim terminie ma zadebiutować Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie?

Książka Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie dostępna będzie 8 lipca 2020 (premiera w Polsce). Daty z innych regionów można wyświetlić klikając w odpowiednie flagi. Wyświetlanie domyślnego regionu można skonfigurować korzystając z opcji "Ustawienia serwisu" dostępnej pod zakładką "Moje konto".

Chcę otrzymywać na bieżąco wiadomości o zmianach dotyczących książki. W jaki sposób tego dokonać?

Aby dostawać informacje o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Zmiany można zobaczyć na stronie "Aktualności" lub otrzymać powiadomienie we wiadomości e-mail.

W jaki sposób mogę zarekomendować książkę innym osobom?

O książce można napisać znajomym poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te znajdują się na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.

Ile pieniędzy trzeba odłożyć na książkę?

Aby sprawdzić ile trzeba zarezerwować na książkę kliknij tutaj: Ceneo lub Skąpiec.

W którym sklepie mogę znaleźć książkę Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie?

Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie można zamówić tutaj. Sklepy sprzedające ten produkt znajdują się po prawej stronie.

Na jakiej stronie mogę przeglądać nowe raporty dotyczące książki Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie?

W celu przeglądnięcia najnowszych komunikatów należy skorzystać z kolumny "Newsy" znajdującej się z prawej strony.

Gdzie mogę przyporządkować notę dla tego produktu?

Aby ocenić książkę trzeba nadać wartość w skali od 1 do 5, a następnie potwierdzić wybór kliknięciem. Tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu mogą oddać swój głos.

Jak kalkulowana jest ocena?

Premiera książki Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.

Który literat pisze tę książkę?

Aleksander Baron to osoba odpowiedzialna za stworzenie książki. Aby zobaczyć listę książek napisanych przez tego autora kliknij w jego nazwisko w polu "Informacje" lub kliknij utaj.

Który wydawca wyda tę książkę?

Wydawnictwo Pascal pracuje nad wydaniem książki. Aby zobaczyć listę książek wydanych przez tego wydawcę kliknij w jego nazwę lub kliknij utaj.

Zaobserwowałem na tej stronie nieprawdziwe informacje. W jaki sposób można je skorygować?

Żeby zgłosić poprawkę należy wypełnić formularz znajdujący się tutaj. Zgłaszać można między innymi nieaktualne daty, zmiany opisów, zwiastunów, okładek i plakatów.

Na tej stronie znajdziesz informacje na temat:
Kiedy premiera Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie? Kiedy wychodzi Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie?
Data wydania książki zaplanowana została na 08.07.2020. Nowa książka Aleksander Baron z 2020 roku to główny temat tego artykułu i tej podstrony. U nas znajdziesz fragmenty tego utworu literackiego. Pooglądaj zwiastun i przeczytaj naszą zapowiedź. Znajdziesz tutaj również galerię zdjęć, zwiastuny, trailery, klipy wideo, nasze recenzje oraz oceny, dzięki czemu poznasz interesujące nowości oraz zapowiedzi, a także wszystkie nadchodzące premiery 2020 roku.
Data ostatniej aktualizacji:

 Gdzie kupić?

 Tagi


Nie przypisano jeszcze tagów
Dodaj tag

 W sklepach

Nowa książka Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie data premiery

Wszystkie daty wydania:
  • Flaga Polska 8 lipca 2020, środa
    (polska data)

Recently Viewed

Wpisz minimum 3 znaki!
Komunikat
OK
Opcje
Tak
Anuluj
Potwierdzenie
Tak
Nie