wtorek, 7 lutego

Oznaczenie treści
 

Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie

(2020)
Inne

Obserwuj premierę
Oceń:

Oceń:


Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie

Data premiery

środa
08.07.2020
Flaga regionu Polska

zgłoś poprawkę

Informacje

Gatunek:
Inne
Ranking:
-   -

Tagi:
[dodaj]
Wydawnictwo:
Odnośniki:
[dodaj]

"Kiszonek i fermentacji" powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki.
Czy masz ochotę na:
Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem?
Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci?
Kiszone migdały?
Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej?
A może kiszoną Krwawą Mary?
Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt.
Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy.
Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił... przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia.
"Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata. "
Sandor Ellix Katz, autor "Sztuki fermentacji"
"Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!"
Maciej Nowak, krytyk kulinarny
"Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego. "
dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.



Komentarze

Nie ma jeszcze komentarzy
Bądź pierwszy i podziel się swoją opinią na temat tej premiery!
Dodaj komentarz


Kod CAPTCHA

Zatwierdź

Recenzje

Nie ma jeszcze żadnych recenzji. A może Ty dodasz swoją?

Oznaczenie treści
Najczęściej zadawane pytania

W jakim terminie zadebiutuje Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie?

Książka Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie udostępniona będzie 8 lipca 2020 (data wydania w Polsce). Kliknij w wybraną flagę, żeby wyświetlić datę z innego regionu. Domyślnie wyświetlany region może zostać zmieniony w ustawieniach konta.

W jaki sposób można śledzić najnowsze raporty o premierze?

Aby dostawać najświeższe raporty o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Informacje o zmianach zostaną wysłane na podany adres e-mail oraz będą opublikowane na stronie "Aktualności".

Chcę zasugerować książkę znajomym. W jaki sposób mogę to uczynić?

Premierę można zasugerować poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te dostępne są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.

Za ile można znaleźć książkę?

W celu poznania ceny książki Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.

Chcę kupić książkę Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie. W którym sklepie można zamówić ten produkt?

Książka jest do zamówienia tutaj. Produkt można znaleźć w sklepach znajdujących się w zakładce "Gdzie kupić?".

Gdzie mogę przeczytać najświeższe materiały dotyczące książki Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie?

Bieżące raporty można znaleźć w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.

W jaki sposób można zaproponować ocenę dla tej książki?

Aby to zrobić należy wskazać należytą ocenę od 1 do 5, a następnie potwierdzić wybór kliknięciem. Żeby oddać głos trzeba posiadać konto w serwisie.

Jaką metodą przeliczana jest ocena?

Premiera książki Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.

Kto tworzy tę książkę?

Aleksander Baron jest twórcą książki. Kliknięcie w nazwisko pisarza spowoduje wyświetlenie innych wydawnictw książkowych przez niego napisanych. Z funkcji tej można skorzystać przechodząc do pola "Informacje".

Kto chce wydać tę książkę?

Książka została wydana przez Pascal. Żeby zobaczyć jakie inne książki zostały wydane przez tę firmę należy kliknąć w en odnośnik albo udać się do pola "Informacje" i kliknąć w nazwę wydawnictwa.

Zauważyłem na waszej stronie niewłaściwe dane. W jaki sposób mogę to zgłosić?

Poprawkę można zgłosić korzystając z opcji "zgłoś poprawkę" umieszczonej nad polem "Informacje". Zgłosić można niepoprawne daty wydania, opisy, zwiastuny oraz obrazki.

Na tej stronie znajdziesz informacje na temat:
Kiedy premiera Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie? Kiedy wychodzi Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie?
Data wydania książki zaplanowana została na 08.07.2020. Nowa książka Aleksander Baron z 2020 roku to główny temat tego artykułu i tej podstrony. U nas znajdziesz fragmenty tego utworu literackiego. Pooglądaj zwiastun i przeczytaj naszą zapowiedź. Znajdziesz tutaj również galerię zdjęć, zwiastuny, trailery, klipy wideo, nasze recenzje oraz oceny, dzięki czemu poznasz interesujące nowości oraz zapowiedzi, a także wszystkie nadchodzące premiery 2020 roku.
Data ostatniej aktualizacji:

 Gdzie kupić?

 Tagi


Nie przypisano jeszcze tagów
Dodaj tag

 W sklepach

Nowa książka Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie data premiery

Wszystkie daty wydania:
  • Flaga Polska 8 lipca 2020, środa
    (polska data)

Recently Viewed

Wpisz minimum 3 znaki!
Komunikat
OK
Opcje
Tak
Anuluj
Potwierdzenie
Tak
Nie