Viktoriya Popin - Jem świadomie. 100 przepisów na domowe przysmaki(2020) | Inne |
Miłość to w kuchni najlepsza przyprawa. Najdoskonalsze smaki, najcudowniejsze zapachy i najbardziej fascynujące połączenia powstają wtedy, kiedy kucharz kocha świat i ludzi. Viktoriya Popin to kucharka, której wzór możemy znaleźć w ciepłych, miłych wspomnieniach z dzieciństwa, kiedy to mama lub babcia karmiły nas nie tylko fantastycznymi daniami, ale również miłością. I właśnie z miłości powstały przepisy na domowe przysmaki Viktorii, a każdy z nich jest skomponowany tak, aby dostarczać tylko zdrowych, naturalnych składników.
Autorka strony internetowej Picante Cooking nie zatrzymuje się na przepisach. Tworzy dla czytelników coś więcej – kulinarną filozofię, w której królują natura i dobre emocje. Nie ma tu rakotwórczych konserwantów, toksycznych fosforanów czy syntetycznych barwników. Jest natomiast dużo klasycznych potraw w nowoczesnym, autorskim wydaniu, oraz wykwintnych dań kuchni francuskiej czy bliskowschodniej, które wcale nie są tak skomplikowane jakby mogło się wydawać. Dzięki doświadczeniu i pasji Wiktorii Popin możemy nauczyć się samodzielnie zrobić parówki czy kiełbasy, szybko i sprawnie przygotować domowy chleb lub bułeczki. Tworzenie dżemów przestanie być dla nas czarną magią, pasta tahini wejdzie na stałe do naszego kuchennego repertuaru, a samodzielnie wykonane nalewki i likiery ocieplą zimowe wieczory.
Ta książka daje wybór. Dzięki niej możesz jeść świadomie i bezpiecznie.
To możliwe. I łatwiejsze niż mogłoby się wydawać.
Czytaj, smakuj i żyj zdrowo.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.