Stephanie Pedersen - Jarmuż(2016)Stephanie Pedersen - Kale: The Complete Guide to the World's Most Powerful Superfood (Superfoods for Life) | Inne |
Kolejna już książka z serii „Superfoods”: obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia.
„Jarmuż” to niemal 200 stron informacji o wartościach odżywczych, właściwościach odmładzających oraz ponad 70 przepisów na przepyszne dania z warzywa, zwanego królem superfoods.
Znajdziesz tu m. in. :
cenne porady dotyczące najlepszych form obróbki jarmużu (by zachować jak najwięcej wartości odżywczych),
wiedzę, dzięki której uda ci się samodzielnie uprawiać ulubione odmiany jarmużu,
wyjątkowe przepisy na smaczne dania z modnego i odżywczego warzywa: od soków, poprzez przekąski, kanapki, dania obiadowe, jednogarnkowe, aż po słodkości na bazie jarmużu,
zebrane w jednym miejscu najważniejsze informacje o odmładzających właściwościach i minerałach oraz witaminach zawartych w jarmużu,
świeże i inspirujące pomysły na wprowadzenie zdrowych posiłków do codziennego jadłospisu.