środa, 30 września

Oznaczenie treści
 

Stephanie Pedersen - Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących

(2016)

Stephanie Pedersen - Wild Edibles: A Practical Guide to Foraging, with Easy Identification of 60 Edible Plants and 67 Recipes

Poradniki

Obserwuj premierę
Oceń:

Oceń:


Stephanie Pedersen - Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących / Stephanie Pedersen - Wild Edibles: A Practical Guide to Foraging, with Easy Identification of 60 Edible Plants and 67 Recipes

Data premiery

czwartek
01.09.2016
Flaga regionu Polska

zgłoś poprawkę

Informacje

Gatunek:
Poradniki
Ranking:
-   -

Tagi:
[dodaj]
Wydawnictwo:
Odnośniki:
[dodaj]

Książka, na którą czekali wszyscy fani Łukasza Łuczaja!

Fenomenalny przewodnik po świecie jadalnych roślin, prosto od syna światowej guru surowego żywienia, Victorii Boutenko. Siergiej Boutenko odkrywa przed czytelnikiem korzyści zdrowotne nowego trendu w żywieniu, który szturmem zdobywa salony i prestiżowe restauracje.

Zbieractwo i wykorzystywanie do przygotowywania posiłków tego, co rośnie w naszych ogródkach, pobliskich lasach czy przy polny ścieżkach, to nie tylko zdrowa, ale i smaczna pasja, która dodatkowo pomaga planecie, wpisując się w trend „zero waste”.

W tym bogato ilustrowanym poradniku znajdziesz wszystkie wskazówki niezbędne do tego, aby zidentyfikować, zebrać i przyrządzić 60 jadalnych dzikich roślin, które rosną tuż niedaleko. Autor przedstawia podstawowe zasady bezpiecznego zbierania dzikiej żywności, omawia trujące rośliny, protokół identyfikacji jadalnych roślin, etykietę ich zbierania i metody konserwacji, które pozwalają ją przechowywać i dłużej cieszyć się zdrowotnymi aspektami. Znalazło się tu także 67 przepisów na niezwykle odżywcze zielone koktajle, sałatki, dressingi do sałatek, pasty, krakersy, dania główne, soki i słodycze, które przygotujesz z chwastów, jagód, korzonków i liści oferowanych przez inspirujący świat flory łąk, lasów i trawników.

Oszczędność pieniędzy, ekonomiczna samowystarczalność, zdrowszy tryb życia i niepowtarzalne doznania smakowe to tylko niektóre z trwałych korzyści wypływających z żywienia się lokalnymi dzikimi roślinami jadalnymi.

Zainspiruj się poszukiwaniami Siergieja Boutenko i odkryj, że twoje najbliższe podwórko jest pełne darmowego, zdrowego jedzenia!



Komentarze

Nie ma jeszcze komentarzy
Bądź pierwszy i podziel się swoją opinią na temat tej premiery!
Dodaj komentarz


Kod CAPTCHA

Zatwierdź

Recenzje

Nie ma jeszcze żadnych recenzji. A może Ty dodasz swoją?

Oznaczenie treści
Najczęściej zadawane pytania

Kiedy ma zostać wydana książka Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących?

Książka zadebiutuje 1 września 2016 (data wydania w Polsce). Aby sprawdzić inne daty należy kliknąć w odpowiednią flagę. W ustawieniach konta można zmienić domyślnie wyświetlany region dla premier z różnych kategorii.

W jaki sposób mogę obserwować najświeższe komunikaty o premierze książki?

Aby śledzić aktualne wiadomości o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Zmiany można zobaczyć na stronie "Aktualności" lub otrzymać powiadomienie we wiadomości e-mail.

Chcę napisać o książce innym osobom. Jak mogę to zrobić?

O książce można napisać innym osobom poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te umieszczone są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.

Ile należy wydać na książkę?

Żeby sprawdzić ile trzeba odłożyć na książkę kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.

Chcę kupić książkę Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących. W którym miejscu jest dostępny do zamówienia ten tytuł?

Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących można kupić tutaj. W zakładce "Gdzie kupić?" znajdują się wszystkie sklepy, w których można znaleźć ten produkt.

W którym miejscu mogę obejrzeć najnowsze doniesienia dotyczące książki Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących?

Nowe komunikaty można sprawdzić w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.

Gdzie można wystawić ocenę dla tej książki?

Aby ocenić książkę należy wyznaczyć wartość w skali od 1 do 5, a następnie zatwierdzić wybór kliknięciem. Opcja ta dostępna jest jedynie dla zarejestrowanych użytkowników serwisu.

Na jakiej podstawie skalkulowana została nota książki?

Premiera książki Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.

Który literat pisze tę książkę?

Twórcą książki jest Stephanie Pedersen. Lista książek stworzonych przez tego pisarza znajduje się utaj.

Jakie wydawnictwo wydaje tę książkę?

Wydawnictwo Vivante jest odpowiedzialne za wydanie książki. Kliknięcie utaj spowoduje wyświetlenie listy innych książek od tego wydawcy. Z funkcji tej można również skorzystać udając się do pola "Informacje" i klikając w nazwę wydawnictwa.

Zauważyłem na stronie błędne dane. W jaki sposób mogę to zgłosić?

Żeby zgłosić błąd należy wypełnić formularz znajdujący się tutaj. Zgłaszać można między innymi nieaktualne daty, zmiany opisów, zwiastunów, okładek i plakatów.

Na tej stronie znajdziesz informacje na temat:
Kiedy premiera Stephanie Pedersen - Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących? Kiedy wychodzi Stephanie Pedersen - Wild Edibles: A Practical Guide to Foraging, with Easy Identification of 60 Edible Plants and 67 Recipes?
Data wydania książki zaplanowana została na 01.09.2016. Nowa książka Stephanie Pedersen z 2016 roku to główny temat tego artykułu i tej podstrony. U nas znajdziesz fragmenty tego utworu literackiego. Pooglądaj zwiastun i przeczytaj naszą zapowiedź. Znajdziesz tutaj również galerię zdjęć, zwiastuny, trailery, klipy wideo, nasze recenzje oraz oceny, dzięki czemu poznasz interesujące nowości oraz zapowiedzi, a także wszystkie nadchodzące premiery 2016 roku.
Data ostatniej aktualizacji:

 Gdzie kupić?

 Tagi


Nie przypisano jeszcze tagów
Dodaj tag

 W sklepach

Nowa książka Stephanie Pedersen - Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących data premiery

Wszystkie daty wydania:
  • Flaga Polska 1 września 2016, czwartek
    (polska data)

Recently Viewed

Wpisz minimum 3 znaki!
Komunikat
OK
Opcje
Tak
Anuluj
Potwierdzenie
Tak
Nie