Sonoko Sakai - Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki(2021) | Inne |
Prawdziwa japońska kuchnia w twoim domu!
Jak wiadomo, dobry ramen trudniej znaleźć niż prawdziwą miłość. Kto raz spróbował kuchni japońskiej, ten wie, że nie tylko wywraca ona kulinarny świat do góry nogami, ale także daje szczęście. Jeśli kochasz eksperymenty i różnorodność, najlepsze miejsce z japońskim jedzeniem znajdziesz w swoim domu! Nie potrzebujesz skomplikowanych produktów ani doświadczenia.
Sonoko Sakai to ceniona i skuteczna nauczycielka kuchni japońskiej. Swoją filozofię gotowania opiera na pięciu zasadach: świeżość, sezonowość, prostota, piękno i oszczędzanie. W tej książce dzieli się zarówno kulinarnymi tajemnicami, jak i 160 pomysłami na gotowe dania.
Czeka cię absolutne olśnienie w dziedzinie gotowania ryżu.
Zaskoczysz bliskich puszystym chlebkiem mlecznym i uzależniającymi ciasteczkami mochi.
Poznasz tajniki przyrządzania japońskich bulionów, własnoręcznie zrobisz tofu, makarony soba i udon...
I co najważniejsze: zmontujesz (tak!) w końcu wymarzony ramen!
"Cudowny list miłosny na cześć prostego jedzenia z duszą. Domowa tradycja połączona z sezonowością i ideą zrównoważonego rozwoju".
Alice Waters, szefowa kuchni, autorka książek kulinarnych, właścicielka słynnej restauracji Chez Panisse
"Warto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty".
"Los Angeles Times"
"Przepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni".
Christine Muhlke, "The New York Times"
"Szczera, poetycka... Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni".
Tara Duggan, "San Francisco Chronicle"
"Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania... 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami". "Booklist"
"Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania".
"Publishers Weekly"
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Książka Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki debiutowała będzie 14 kwietnia 2021 (premiera w Polsce).
Aby śledzić bieżące komunikaty o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. O zmianach poinformujemy wysyłając wiadomość na podany adres e-mail, a także opublikujemy je na stronie "Aktualności".
O książce można wspomnieć znajomym poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te dostępne są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
W celu dowiedzenia się ile należy zapłacić za książkę kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.
Książkę Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki można zamówić tutaj. Produkt można znaleźć w sklepach znajdujących się w zakładce "Gdzie kupić?".
Najnowsze wieści można poczytać w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.
Aby to zrobić należy wskazać konkretną ocenę w pięciopunktowej skali, a następnie zapieczętować wybór kliknięciem. Żeby oddać głos trzeba posiadać konto w serwisie.
Premiera książki Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Sonoko Sakai to osoba odpowiedzialna za napisanie książki. Resztę książek napisanych przez tego autora można znaleźć utaj lub kliknąć w jego nazwisko znajdujące się w polu "Informacje".
Książka zostanie wydana przez Znak JednymSłowem. Aby sprawdzić inne książki wydane przez tę firmę kliknij w jej nazwę lub kliknij utaj.
Aby to zrobić należy wypełnić formularz "zgłoś poprawkę", do którego odnośnik dostępny jest nad polem "Informacje". Poprawiać można nieprecyzyjne daty oraz opisy, a także wnosić o dodanie okładek, odnośników i zwiastunów.
Komentarze