
Sandor Ellix Katz - Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło(2017)Sandor Ellix Katz - Wild Fermentation: The Flavor, Nutrition, And Craft Of Live-Culture Foods | Inne |


Książka, która rozpoczęła rewolucję fermentacji.
Najnowsza książka Sandora Katza, bestsellerowego autora "Sztuki fermentacji" określanej mianem biblii kiszenia. Autor powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia – ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą na temat tajników fermentacji na całym świecie.
Dzięki swemu podejściu do sztuki kiszenia Katz inspiruje ludzi do zamiany kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych.
Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m. in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo, a także oryginalne receptury ze wszystkich stron świata i tradycji kulinarnych. Tradycyjne przepisy dostosowano do najnowszych trendów, co inspiruje zarówno szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji, jak i kucharzy amatorów.

Książka wydana zostanie 18 maja 2017 (data wydania w Polsce).
Aby dostawać najnowsze wieści o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Zmiany można zobaczyć na stronie "Aktualności" lub otrzymać powiadomienie we wiadomości e-mail.
Książkę polecić można poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te znajdują się na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Aby sprawdzić ile trzeba zapłacić za książkę kliknij tutaj: Ceneo lub Skąpiec.
Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło jest do dostania tutaj. Z prawej strony znajduje się zakładka "Gdzie kupić?", w której wymienione są sklepy sprzedające ten produkt.
W celu przeczytania najnowszych materiałów należy skorzystać z kolumny "Newsy" znajdującej się z prawej strony.
Żeby tego dokonać trzeba zaznaczyć ocenę w skali od 1 do 5, a następnie przypieczętować wybór kliknięciem. Tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu mogą oddać swój głos.
Premiera książki Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Sandor Ellix Katz jest twórcą książki Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło. Kliknij utaj albo w nazwisko autora, aby poznać inne książki przez niego stworzone.
Wydawnictwo Vivante sprawuje pieczę nad wydaniem książki. Kliknij utaj albo w nazwę firmy, żeby wyświetlić inne książki przez nią wydane.
Żeby zgłosić korektę należy uzupełnić formularz umieszczony tutaj. Zgłaszać można między innymi nieaktualne daty, zmiany opisów, zwiastunów, okładek i plakatów.
18 maja 2017, czwartek
Komentarze