Sandor Ellix Katz - Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło(2017)Sandor Ellix Katz - Wild Fermentation: The Flavor, Nutrition, And Craft Of Live-Culture Foods | Inne |
Książka, która rozpoczęła rewolucję fermentacji.
Najnowsza książka Sandora Katza, bestsellerowego autora "Sztuki fermentacji" określanej mianem biblii kiszenia. Autor powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia – ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą na temat tajników fermentacji na całym świecie.
Dzięki swemu podejściu do sztuki kiszenia Katz inspiruje ludzi do zamiany kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych.
Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m. in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo, a także oryginalne receptury ze wszystkich stron świata i tradycji kulinarnych. Tradycyjne przepisy dostosowano do najnowszych trendów, co inspiruje zarówno szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji, jak i kucharzy amatorów.
Książka Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło debiutować będzie 18 maja 2017 (data premiery w Polsce).
Aby otrzymywać aktualne doniesienia o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Informacje o zmianach zostaną wysłane na podany adres e-mail oraz będą opublikowane na stronie "Aktualności".
Tytuł polecić można poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te dostępne są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej sekcji strony.
Żeby dowiedzieć się ile należy odłożyć na książkę kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.
Książkę Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło można zakupić tutaj. Sklepy, które sprzedają ten produkt znajdują się w polu "Gdzie kupić?" umieszczonym po prawej stronie.
Najnowsze newsy można przeglądać w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.
Żeby ocenić książkę trzeba wyznaczyć należytą wartość od 1 do 5, a następnie zatwierdzić wybór kliknięciem. Tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu mogą oddać swój głos.
Premiera książki Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Sandor Ellix Katz jest autorem książki. Żeby zobaczyć jakie inne książki zostały napisane przez tego autora należy kliknąć utaj albo przejść do pola "Informacje" i kliknąć w nazwisko pisarza.
Książka została wydana przez Vivante. Aby sprawdzić inne książki wydane przez tę firmę kliknij w jej nazwę lub kliknij utaj.
Żeby zgłosić błąd należy wypełnić formularz znajdujący się tutaj. Zgłaszać można między innymi nieaktualne daty, zmiany opisów, zwiastunów, okładek i plakatów.
Komentarze