Samar Khanafer - Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni(2018) | Inne |
Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszystkich miłośników dobrej kuchni, książce "Hummus, za'atar i granaty", czas na kolejną przygodę kulinarną z Samar.
"Szafran, mięta i kardamon" to zbiór ponad 100 przepisów, które pozwolą na nowo odkryć zioła i przyprawy – począwszy od rodzimej natki pietruszki, przez tymianek, kumin czy kolendrę, aż po sumak, anyż oraz szafran. Samar dobrze znane dania prezentuje tu w nowej, jeszcze smaczniejszej i ciut mocniej doprawionej odsłonie.
Łączy przy tym przeróżne tradycje kulinarne – proponuje głównie dania
z lokalnych polskich składników, ale doprawione całkiem sporą szczyptą egzotyki. Autorka dzieli się również mnóstwem praktycznych porad związanych z przechowywaniem ziół i przypraw. Książka została przygotowana zgodnie z polskim kalendarzem sezonowości – tak, żeby zawsze jeść to, co akurat jest najzdrowsze, najsmaczniejsze i... najtańsze.
Książka będzie dostępna 31 października 2018 (data premiery w Polsce).
Aby być informowanym na bieżąco o zmianach należy dodać książkę do listy "Moje premiery". W tym celu kliknij w opcję "Obserwuj premierę" dostępną na pasku z opcjami. Zmiany można zobaczyć na stronie "Aktualności" lub otrzymać powiadomienie we wiadomości e-mail.
O książce można wspomnieć znajomym poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te znajdują się na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
W celu zobaczenia ile należy wydać na książkę kliknij tutaj: Ceneo lub Skąpiec.
Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni jest do zamówienia tutaj. Produkt można znaleźć w sklepach znajdujących się w zakładce "Gdzie kupić?".
W celu sprawdzenia najnowszych newsów należy skorzystać z kolumny "Newsy" znajdującej się z prawej strony.
Aby ocenić książkę trzeba wyznaczyć właściwą wartość od 1 do 5, a następnie przypieczętować wybór kliknięciem. Tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu mogą oddać swój głos.
Premiera książki Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Samar Khanafer to osoba odpowiedzialna za stworzenie książki. Żeby poznać inne utwory od tego autora należy kliknąć utaj albo kliknąć w jego nazwisko w zakładce "Informacje".
Wydawnictwo Wydawnictwo Buchmann pracuje nad wydaniem książki. Aby sprawdzić inne książki wydane przez tę firmę kliknij w jej nazwę lub kliknij utaj.
Aby to zrobić należy wypełnić formularz "zgłoś poprawkę", do którego odnośnik dostępny jest nad polem "Informacje". Poprawić można nieprawidłowe daty, opisy, okładki oraz dodać nowe trailery.
Komentarze