Samar Khanafer - Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni(2018) | Inne |
Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszystkich miłośników dobrej kuchni, książce "Hummus, za'atar i granaty", czas na kolejną przygodę kulinarną z Samar.
"Szafran, mięta i kardamon" to zbiór ponad 100 przepisów, które pozwolą na nowo odkryć zioła i przyprawy – począwszy od rodzimej natki pietruszki, przez tymianek, kumin czy kolendrę, aż po sumak, anyż oraz szafran. Samar dobrze znane dania prezentuje tu w nowej, jeszcze smaczniejszej i ciut mocniej doprawionej odsłonie.
Łączy przy tym przeróżne tradycje kulinarne – proponuje głównie dania
z lokalnych polskich składników, ale doprawione całkiem sporą szczyptą egzotyki. Autorka dzieli się również mnóstwem praktycznych porad związanych z przechowywaniem ziół i przypraw. Książka została przygotowana zgodnie z polskim kalendarzem sezonowości – tak, żeby zawsze jeść to, co akurat jest najzdrowsze, najsmaczniejsze i... najtańsze.
Książka zostanie wydana 31 października 2018 (data premiery w Polsce).
Aby dostawać najświeższe komunikaty o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. O zmianach poinformujemy wysyłając wiadomość na podany adres e-mail, a także opublikujemy je na stronie "Aktualności".
Książkę można zasugerować znajomym poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te dostępne są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
W celu sprawdzenia ceny książki kliknij tutaj: Ceneo lub Skąpiec.
Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni można zakupić tutaj. Wszystkie sklepy można znaleźć na liście "Gdzie kupić?" usytuowanej po prawej stronie.
Aby przeglądać świeże wiadomości należy skorzystać z zakładki "Newsy", która znajduje się w kolumnie z prawej strony.
Aby to zrobić trzeba przyporządkować należytą ocenę w skali od 1 do 5, a następnie oznaczyć wybór kliknięciem. Tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu mogą oddać swój głos.
Premiera książki Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Samar Khanafer jest autorem książki Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni. Kliknij utaj albo w nazwisko autora, żeby wyświetlić inne książki przez niego napisane.
Wydawnictwo Wydawnictwo Buchmann dba o wydanie książki. Kliknij utaj albo w nazwę firmy, żeby wyświetlić inne książki przez nią wydane.
Żeby zgłosić błąd należy kliknąć tutaj i wysłać wypełniony formularz. Zgłaszać można błędne daty premiery, opisy, okładki lub plakaty oraz zwiastuny.
Komentarze