
Samar Khanafer - Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni(2018) | Inne |


Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszystkich miłośników dobrej kuchni, książce "Hummus, za'atar i granaty", czas na kolejną przygodę kulinarną z Samar.
"Szafran, mięta i kardamon" to zbiór ponad 100 przepisów, które pozwolą na nowo odkryć zioła i przyprawy – począwszy od rodzimej natki pietruszki, przez tymianek, kumin czy kolendrę, aż po sumak, anyż oraz szafran. Samar dobrze znane dania prezentuje tu w nowej, jeszcze smaczniejszej i ciut mocniej doprawionej odsłonie.
Łączy przy tym przeróżne tradycje kulinarne – proponuje głównie dania
z lokalnych polskich składników, ale doprawione całkiem sporą szczyptą egzotyki. Autorka dzieli się również mnóstwem praktycznych porad związanych z przechowywaniem ziół i przypraw. Książka została przygotowana zgodnie z polskim kalendarzem sezonowości – tak, żeby zawsze jeść to, co akurat jest najzdrowsze, najsmaczniejsze i... najtańsze.

Książka Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni ma pojawić się 31 października 2018 (data premiery w Polsce).
Aby otrzymywać aktualne informacje o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Powiadomienia o zmianach zostaną wysłane na e-mail oraz pojawią się na stronie "Aktualności".
Tytuł polecić można poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te znajdują się na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej sekcji strony.
Żeby zobaczyć cenę książki kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.
Książka Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni jest do kupienia tutaj. Lista wszystkich sklepów oferujących ten produkt znajduje się po prawej stronie.
Aby znaleźć najnowsze doniesienia należy skorzystać z zakładki "Newsy", która znajduje się w kolumnie z prawej strony.
Aby tego dokonać należy wyznaczyć odpowiednią ocenę w pięciopunktowej skali, a następnie zapieczętować wybór kliknięciem. Swój głos mogą oddać jedynie zarejestrowani użytkownicy serwisu.
Premiera książki Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Autorem jest Samar Khanafer. Aby zobaczyć listę utworów napisanych przez tego autora kliknij w jego nazwisko w polu "Informacje" lub kliknij utaj.
Książka zostanie wydana przez Wydawnictwo Buchmann. Aby sprawdzić inne książki wydane przez tę firmę kliknij w jej nazwę lub kliknij utaj.
W tym celu należy wypełnić formularz "zgłoś poprawkę" dostępny nad polem "Informacje". Funkcja ta pozwala na zgłoszenie uaktualnienia informacji takich jak data wydania czy modyfikacja opisu, a także umożliwia dodanie nowych zwiastunów, trailerów, okładek lub plakatów.
31 października 2018, środa
Komentarze