
Piotr Kasperaszek - Moja grecka kuchnia. Przepisy z tawerny i kambuza(2017) | Inne |


Słońce, błękit morza, przyjaźni i otwarci ludzie – Grecja. Do tego przepyszne jedzenie, czyli ryby, owoce morza, warzywa i mięsa. Oparta na prostych przepisach kuchnia, której tajemnicą są świeże, doskonale dobrane składniki i aromaty ziół. A do tego wspaniałe wina.
Autor "Mojej greckiej kuchni", kapitan Piotr Kasperaszek, jest żeglarzem, wielbicielem dobrego jedzenia i sztuki kulinarnej. Od przeszło dwudziestu pięciu lat przemierza greckie wody. W tym czasie odwiedził setki portów i wysp. W tawernianych kuchniach i domach przyjaciół poznał tajniki przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur. Przetestował je wszystkie, najczęściej w jachtowej kuchni – kambuzie, gotując dla pływających z nim załóg.
W książce znajdziecie przepisy zarówno na dania najpopularniejsze, jak i te mniej znane, o różnym stopniu trudności. Dowiecie się z niej, czym zastąpić niektóre składniki, jeśli byłyby nie do dostania w waszym sklepie. Poznacie zwyczaje kulinarne Greków i poszerzycie wiedzę o ich ulubionych trunkach. A galaktobureko stanie się waszym ulubionym deserem. ;)
Kali oreksi! – smacznego!

Książka będzie dostępna 25 października 2017 (data premiery w Polsce).
Aby śledzić informacje o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Informacje o zmianach zostaną wysłane na podany adres e-mail oraz będą opublikowane na stronie "Aktualności".
Książkę można polecić znajomym poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te umieszczone są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Aby zobaczyć cenę książki kliknij tutaj: Ceneo lub Skąpiec.
Książkę można zamówić tutaj. Sklepy, które sprzedają ten produkt znajdują się w polu "Gdzie kupić?" umieszczonym po prawej stronie.
Aby poczytać nowe newsy należy skorzystać z zakładki "Newsy", która znajduje się w kolumnie z prawej strony.
Aby tego dokonać trzeba wyznaczyć konkretną ocenę w pięciopunktowej skali, a następnie przypieczętować wybór kliknięciem. Swój głos mogą oddać jedynie zarejestrowani użytkownicy serwisu.
Premiera książki Moja grecka kuchnia. Przepisy z tawerny i kambuza nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Piotr Kasperaszek to twórca tej książki. Lista innych wydawnictw książkowych tego autora dostępna jest utaj.
Wydawnictwo Nautica pracuje nad wydaniem książki. Kliknij utaj albo w nazwę firmy, żeby wyświetlić inne książki przez nią wydane.
Korektę można zgłosić korzystając z opcji "zgłoś poprawkę" znajdującej się nad polem "Informacje". Zgłosić można niepoprawne daty wydania, opisy, zwiastuny oraz obrazki.
25 października 2017, środa
Komentarze