
Pete Wishart - Whisky. Leksykon smakosza(2019) | Inne |


O whisky napisano wiele książek, ale "Whisky. Leksykon smakosza" to pierwsza na rynku pozycja opisująca w tak praktyczny sposób whisky słodową – ręcznie wytwarzaną, najszlachetniejszą spośród różnych rodzajów tego trunku.
David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze odpowiedniej whisky na każdą okazję. Przedstawia też ponad 100 gorzelni whisky słodowych. Kiedy bowiem naprawdę pochłonie Cię pasja do whisky, zapragniesz odwiedzać ulubione destylarnie, spotykać się z pracującymi w nich ludźmi i próbować trunków z wyselekcjonowanych beczek!
W tym nowym, poszerzonym wydaniu znajdziesz:
gruntownie poprawioną autorską klasyfikację whisky typu single malt według smaków;
przegląd najważniejszych whisky słodowych;
prezentację destylarni z całej Wielkiej Brytanii i Irlandii – nie tyko ze Szkocji;
informacje zweryfikowane przez przedstawicieli branży whisky.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Książka Whisky. Leksykon smakosza ma pojawić się 13 listopada 2019 (data wydania w Polsce).
Aby otrzymywać najnowsze doniesienia o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. O zmianach poinformujemy wysyłając wiadomość na podany adres e-mail, a także opublikujemy je na stronie "Aktualności".
O książce można napisać znajomym poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te dostępne są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Aby dowiedzieć się ile należy wydać na książkę kliknij tutaj: Ceneo lub Skąpiec.
Książkę Whisky. Leksykon smakosza można dostać tutaj. Wszystkie sklepy sprzedające ten produkt znajdują się w polu "Gdzie kupić?".
Aby sprawdzić bieżące wieści należy skorzystać z zakładki "Newsy", która znajduje się w kolumnie z prawej strony.
Aby ocenić książkę trzeba wybrać wartość w skali 1-5, a następnie zatwierdzić wybór kliknięciem. Głos mogą oddać tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu.
Premiera książki Whisky. Leksykon smakosza nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Pete Wishart to osoba odpowiedzialna za stworzenie książki. Kliknięcie w nazwisko pisarza spowoduje wyświetlenie innych wydawnictw książkowych przez niego napisanych. Z funkcji tej można skorzystać przechodząc do pola "Informacje".
Wydawcą jest RM. W celu wyświetlenia listy książek tego wydawcy kliknij w jego nazwę lub kliknij utaj.
Żeby zgłosić błąd należy wypełnić formularz znajdujący się tutaj. Zgłaszać można między innymi nieaktualne daty, zmiany opisów, zwiastunów, okładek i plakatów.
13 listopada 2019, środa
Komentarze