Pascal Baudar - Roślinny browar(2019) | Inne |
Musująca strona mocy – fermentowane napoje o niepowtarzalnym smaku!
Pascal Baudar odkrywa tradycyjne metody warzenia piwa, wina, a także pokazuje, jak łatwo można przygotować przepyszne napoje bezalkoholowe o wyjątkowych smakach i walorach zdrowotnych. Kwas chlebowy, buza, cydr, pitny miód ziołowy, szanta czy manzanita to tylko niektóre z fascynujących napojów, które przyrządzisz korzystając z jego wskazówek.
Oto przepisy, które zainspirują cię do tworzenia niebanalnych połączeń smakowych w alkoholowych i bezalkoholowych napojach. Razem z Baudarem odkrywaj potencjał kulinarny w lokalnych produktach i tych, które możesz znaleźć w pobliskim lesie. Uruchom swój domowy roślinny browar i warz na zdrowie!
Wyjątkowa książka poświęcona wyłącznie fermentacji napojów, która zainspiruje cię już od pierwszych stron!
"Pascal Baudar nadaje dzikiej fermentacji nowy wymiar, sięgając po dziko rosnące rośliny, dzikie drożdże i naturalne bakterie. Jego metody są skuteczne, a kreatywność – zaraźliwa. Dzięki wspaniałym ilustracjom i przejrzystym instrukcjom ta książka będzie dla ciebie źródłem niezwykłej inspiracji".
Sandor Ellix Katz, autor książek "Dzika fermentacja" i "Sztuka fermentacji"
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.