wtorek, 20 kwietnia

Oznaczenie treści
 

Michał Kuźmiński - Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej

(2018)
Faktu

Obserwuj premierę
Oceń:

Oceń:


Michał Kuźmiński - Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej

Data premiery

środa
16.01.2019
Flaga regionu Polska

zgłoś poprawkę

Informacje

Gatunek:
Literatura Faktu
Ranking:
-   -

Tagi:
[dodaj]
Odnośniki:
[dodaj]

Kuchnia dla głodnych wiedzy.
Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku? Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka "Tygodnika Powszechnego", prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość.
Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie.
Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania.



Komentarze

Nie ma jeszcze komentarzy
Bądź pierwszy i podziel się swoją opinią na temat tej premiery!
Dodaj komentarz


Kod CAPTCHA

Zatwierdź

Recenzje

Nie ma jeszcze żadnych recenzji. A może Ty dodasz swoją?

Oznaczenie treści
Najczęściej zadawane pytania

Jaka jest data wydania książki Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej?

Książkę będzie można czytać 16 stycznia 2019 (data wydania w Polsce). Obecnie wyświetlaną datę można zmienić klikając we flagę. Wyświetlanie domyślnego regionu można skonfigurować korzystając z opcji "Ustawienia serwisu" dostępnej pod zakładką "Moje konto".

Chcę otrzymywać aktualne doniesienia o zmianach dotyczących książki. W jaki sposób tego dokonać?

Aby śledzić najświeższe doniesienia o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Powiadomienia o zmianach wysłane zostaną we wiadomości e-mail oraz będą opublikowane na stronie "Aktualności".

Chcę zasugerować książkę innym osobom. Jak mogę to zrobić?

Książkę można polecić innym osobom poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te umieszczone są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.

Za ile kupię książkę?

Cenę książki Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej sprawdzisz na Ceneo lub Skąpiec.

Chcę kupić książkę Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej. W którym sklepie można zakupić ten produkt?

Książkę można nabyć tutaj. Z prawej strony znajduje się zakładka "Gdzie kupić?", w której wymienione są sklepy sprzedające ten produkt.

Na jakiej stronie przeglądnę najnowsze komunikaty dotyczące książki?

W celu przeczytania nowych newsów należy skorzystać z kolumny "Newsy" znajdującej się z prawej strony.

Jak można przypisać ocenę dla tego tytułu?

Żeby ocenić książkę trzeba zaznaczyć wartość w skali 1-5, a następnie zaznaczyć wybór kliknięciem. Głos mogą oddać tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu.

Jaką metodą obliczona została ocena?

Premiera książki Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.

Który pisarz napisał tę książkę?

Michał Kuźmiński to osoba odpowiedzialna za stworzenie książki. Żeby zobaczyć jakie inne książki zostały napisane przez tego autora należy kliknąć utaj albo przejść do pola "Informacje" i kliknąć w nazwisko pisarza.

Kto zaangażowany jest w wydanie tej książki?

Książka została wydana przez Społeczny Instytut Wydawniczy Znak. Żeby poznać inne książki od tego wydawcy należy kliknąć utaj lub w jego nazwę w polu "Informacje".

Dostrzegłem na tej stronie przekłamane informacje. W jaki sposób mogę to zgłosić?

W tym celu należy wypełnić formularz "zgłoś poprawkę" znajdujący się nad polem "Informacje". Poprawić można nieprawidłowe daty, opisy, okładki oraz dodać nowe trailery.

Na tej stronie znajdziesz informacje na temat:
Kiedy premiera Michał Kuźmiński - Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej? Kiedy wychodzi Michał Kuźmiński - Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej?
Data wydania książki zaplanowana została na 16.01.2019. Nowa książka Michał Kuźmiński z 2018 roku to główny temat tego artykułu i tej podstrony. U nas znajdziesz fragmenty tego utworu literackiego. Pooglądaj zwiastun i przeczytaj naszą zapowiedź. Znajdziesz tutaj również galerię zdjęć, zwiastuny, trailery, klipy wideo, nasze recenzje oraz oceny, dzięki czemu poznasz interesujące nowości oraz zapowiedzi, a także wszystkie nadchodzące premiery 2019 roku.
Data ostatniej aktualizacji:

 Gdzie kupić?

 Tagi


Nie przypisano jeszcze tagów
Dodaj tag

 W sklepach

Nowa książka Michał Kuźmiński - Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej data premiery

Wszystkie daty wydania:
  • Flaga Polska 16 stycznia 2019, środa
    (polska data)

Recently Viewed

Wpisz minimum 3 znaki!
Komunikat
OK
Opcje
Tak
Anuluj
Potwierdzenie
Tak
Nie