wtorek, 23 kwietnia

Oznaczenie treści
 

Michał Kuźmiński - Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej

(2018)
Faktu

Obserwuj premierę
Oceń:

Oceń:


Michał Kuźmiński - Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej

Data premiery

środa
16.01.2019
Flaga regionu Polska

zgłoś poprawkę

Informacje

Gatunek:
Literatura Faktu
Ranking:
-   -

Tagi:
[dodaj]
Odnośniki:
[dodaj]

Kuchnia dla głodnych wiedzy.
Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku? Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka "Tygodnika Powszechnego", prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość.
Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie.
Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania.



Komentarze

Nie ma jeszcze komentarzy
Bądź pierwszy i podziel się swoją opinią na temat tej premiery!
Dodaj komentarz


Kod CAPTCHA

Zatwierdź

Recenzje

Nie ma jeszcze żadnych recenzji. A może Ty dodasz swoją?

Oznaczenie treści
Najczęściej zadawane pytania

Kiedy ma mieć miejsce premiera książki Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej?

Książka Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej ma ukazać się 16 stycznia 2019 (data wydania w Polsce). Aby zmienić wyświetlaną datę należy kliknąć w odpowiednią flagę. Wyświetlanie domyślnego regionu można skonfigurować korzystając z opcji "Ustawienia serwisu" dostępnej pod zakładką "Moje konto".

W jaki sposób mogę obserwować bieżące wieści o premierze?

Aby dostawać najnowsze doniesienia o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Na stronie "Aktualności" zostaną opublikowane zmiany, które zaszły w obserwowanych premierach, a powiadomienie zostanie wysłane we wiadomości e-mail.

Chcę polecić książkę innym osobom. Jak mogę to zrobić?

Książkę można polecić poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te znajdują się na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.

Za ile można dostać książkę?

Aby zobaczyć ile trzeba zarezerwować na książkę kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.

Gdzie mogę kupić książkę Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej?

Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej można zamówić tutaj. Wszystkie sklepy można znaleźć na liście "Gdzie kupić?" usytuowanej po prawej stronie.

Na jakiej stronie zobaczę najświeższe komunikaty dotyczące książki?

Najnowsze raporty znajdują się w kolumnie "Newsy", która umieszczona jest z prawej strony.

Gdzie mogę przypisać notę dla tej książki?

Żeby ocenić książkę należy wyznaczyć konkretną wartość w skali od 1 do 5, a następnie zatwierdzić wybór kliknięciem. Opcja ta dostępna jest jedynie dla zarejestrowanych użytkowników serwisu.

W jaki sposób przeliczona została ocena książki?

Premiera książki Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.

Który literat odpowiedzialny jest za tę książkę?

Michał Kuźmiński jest autorem książki. Listę książek napisanych przez tego autora można znaleźć utaj.

Jaki wydawca zamierza wydać tę książkę?

Wydawnictwo Społeczny Instytut Wydawniczy Znak zaangażowane jest w wydanie książki. Żeby poznać inne książki od tego wydawcy należy kliknąć utaj lub w jego nazwę w polu "Informacje".

Na waszej stronie napisane są nieprecyzyjne dane. Gdzie mogę to zgłosić?

Korektę można zgłosić korzystając z opcji "zgłoś poprawkę" znajdującej się nad polem "Informacje". Funkcja ta pozwala na zgłoszenie uaktualnienia informacji takich jak data wydania czy modyfikacja opisu, a także umożliwia dodanie nowych zwiastunów, trailerów, okładek lub plakatów.

Na tej stronie znajdziesz informacje na temat:
Kiedy premiera Michał Kuźmiński - Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej? Kiedy wychodzi Michał Kuźmiński - Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej?
Data wydania książki zaplanowana została na 16.01.2019. Nowa książka Michał Kuźmiński z 2018 roku to główny temat tego artykułu i tej podstrony. U nas znajdziesz fragmenty tego utworu literackiego. Pooglądaj zwiastun i przeczytaj naszą zapowiedź. Znajdziesz tutaj również galerię zdjęć, zwiastuny, trailery, klipy wideo, nasze recenzje oraz oceny, dzięki czemu poznasz interesujące nowości oraz zapowiedzi, a także wszystkie nadchodzące premiery 2019 roku.
Data ostatniej aktualizacji:

 Gdzie kupić?

 Tagi


Nie przypisano jeszcze tagów
Dodaj tag

 W sklepach

Nowa książka Michał Kuźmiński - Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej data premiery

Wszystkie daty wydania:
  • Flaga Polska 16 stycznia 2019, środa
    (polska data)

Recently Viewed

Wpisz minimum 3 znaki!
Komunikat
OK
Opcje
Tak
Anuluj
Potwierdzenie
Tak
Nie