czwartek, 26 grudnia

Oznaczenie treści
 

Marc Vetri, David Joachim - Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto

(2021)
Inne

Obserwuj premierę
Ocena:


Marc Vetri, David Joachim - Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto

Data premiery

środa
10.03.2021
Flaga regionu Polska

zgłoś poprawkę

Informacje

Gatunek:
Inne
Ranking:
-   -

Tagi:
[dodaj]
Odnośniki:
[dodaj]

"Życie to kombinacja magii i makaronu".
Federico Fellini
Żadne danie w historii nie ma tak wielu wariantów, kolorów, kształtów, smaków i konsystencji jak zwykły makaron. Przygotuj samodzielnie aksamitne farfalle lub cieniutkie jak jedwab ravioli. Zaskocz znajomych, podając czarny jak węgiel makaron z atramentem kałamarnic lub orzechowe gnocchi z grzybowym ragoût.
Marc Vetri, utalentowany mistrz włoskiej kuchni, zdobywca "kulinarnego Oscara", czyli nagrody Fundacji im. Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni, pokaże ci, jak własnymi rękami zrobić makaron pachnący toskańską trattorią. Bazując na ogromnym doświadczeniu, dzieli się swoją historią, radami, technikami i ponad setką przepisów.
Tajniki wyrabiania ponad trzydziestu różnych typów ciasta i całej gamy makaronów smakowych
Przepisy na wspaniałe makarony nadziewane i pieczone oraz idealnie skomponowane sosy
Inspirujące eksperymenty z różnymi rodzajami mąki
Zostań mistrzem makaronu w swojej kuchni.
"Marc Vetri jest jednym z największych mistrzów makaronu na tej planecie. To prawdziwa biblia makaronu, na dodatek cudownie napisana. Każdy powinien ją mieć na półce w swojej kuchni. "
Jamie Oliver, szef kuchni, restaurator i autor książek kucharskich, osobowość medialna
"Książka Marca Vetriego jest dokładnie tym, czego każdy kucharz potrzebuje, aby doskonalić techniki własnoręcznego wyrabiania makaronu i przygotowywać przepyszne, przemyślane i innowacyjne dania. Najważniejsza książka o domowych makaronach, jaką kiedykolwiek czytałem. I jestem nawet trochę o to zazdrosny. "
Mario Batali, szef kuchni, restaurator i autor książek kucharskich
"»Mistrzowie makaronu« to prawdziwy pean na cześć jednej z najpopularniejszych potraw świata. Utalentowany szef kuchni Marc Vetri doskonale przekazał w tej książce swoją pasję do makaronu. "
Nathan Myhrvold, współautor encyklopedii "Modernist Cuisine"
"Na początku książki Marc Vetri stwierdza, że przepis potrzebuje kucharza. Racja, ale jako kucharze potrzebujemy mistrzów takich jak Vetri – kogoś, kto zachęci nas do poszukiwania ideału, pomoże zrozumieć potrawy i docenić ich piękno. W tej książce Vetri realizuje właśnie tę misję. "
Dr Stephen Jones, kierownik Bread Lab na Washington State University
"Nigdy nie jadłem lepszego makaronu niż ten, który wyszedł spod ręki Marca Vetriego. Gdybym o przygotowanie swojego ostatniego posiłku miał poprosić jednego kucharza, wybrałbym właśnie jego. I zamówiłbym dziesięć dań z makaronu. Ta książka stanie się waszą makaronową biblią i pozwoli wam zgłębić tajniki tej magicznej potrawy. "
Michael Symon, szef kuchni, restaurator, osobowość telewizyjna, autor książek kulinarnych
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.



Tworzenie nowej recenzji


Ocena:

Zalety:
Wady:





Oznaczenie treści
Na tej stronie znajdziesz informacje na temat:
Kiedy premiera Marc Vetri, David Joachim - Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto? Kiedy wychodzi Marc Vetri, David Joachim - Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto?
Data wydania książki zaplanowana została na 10.03.2021. Nowa książka Marc Vetri, David Joachim z 2021 roku to główny temat tego artykułu i tej podstrony. U nas znajdziesz fragmenty tego utworu literackiego. Pooglądaj zwiastun i przeczytaj naszą zapowiedź. Znajdziesz tutaj również galerię zdjęć, zwiastuny, trailery, klipy wideo, nasze recenzje oraz oceny, dzięki czemu poznasz interesujące nowości oraz zapowiedzi, a także wszystkie nadchodzące premiery 2021 roku.
Data ostatniej aktualizacji:

 Gdzie kupić?

 Tagi


Nie przypisano jeszcze tagów
Dodaj tag

 W sklepach

Nowa książka Marc Vetri, David Joachim - Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto data premiery

Wszystkie daty wydania:
  • Flaga Polska 10 marca 2021, środa
    (polska data)

Recently Viewed

Wpisz minimum 3 znaki!
Komunikat
OK
Opcje
Tak
Anuluj
Potwierdzenie
Tak
Nie