Marc Vetri, David Joachim - Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto(2021) | Inne |
"Życie to kombinacja magii i makaronu".
Federico Fellini
Żadne danie w historii nie ma tak wielu wariantów, kolorów, kształtów, smaków i konsystencji jak zwykły makaron. Przygotuj samodzielnie aksamitne farfalle lub cieniutkie jak jedwab ravioli. Zaskocz znajomych, podając czarny jak węgiel makaron z atramentem kałamarnic lub orzechowe gnocchi z grzybowym ragoût.
Marc Vetri, utalentowany mistrz włoskiej kuchni, zdobywca "kulinarnego Oscara", czyli nagrody Fundacji im. Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni, pokaże ci, jak własnymi rękami zrobić makaron pachnący toskańską trattorią. Bazując na ogromnym doświadczeniu, dzieli się swoją historią, radami, technikami i ponad setką przepisów.
Tajniki wyrabiania ponad trzydziestu różnych typów ciasta i całej gamy makaronów smakowych
Przepisy na wspaniałe makarony nadziewane i pieczone oraz idealnie skomponowane sosy
Inspirujące eksperymenty z różnymi rodzajami mąki
Zostań mistrzem makaronu w swojej kuchni.
"Marc Vetri jest jednym z największych mistrzów makaronu na tej planecie. To prawdziwa biblia makaronu, na dodatek cudownie napisana. Każdy powinien ją mieć na półce w swojej kuchni. "
Jamie Oliver, szef kuchni, restaurator i autor książek kucharskich, osobowość medialna
"Książka Marca Vetriego jest dokładnie tym, czego każdy kucharz potrzebuje, aby doskonalić techniki własnoręcznego wyrabiania makaronu i przygotowywać przepyszne, przemyślane i innowacyjne dania. Najważniejsza książka o domowych makaronach, jaką kiedykolwiek czytałem. I jestem nawet trochę o to zazdrosny. "
Mario Batali, szef kuchni, restaurator i autor książek kucharskich
"»Mistrzowie makaronu« to prawdziwy pean na cześć jednej z najpopularniejszych potraw świata. Utalentowany szef kuchni Marc Vetri doskonale przekazał w tej książce swoją pasję do makaronu. "
Nathan Myhrvold, współautor encyklopedii "Modernist Cuisine"
"Na początku książki Marc Vetri stwierdza, że przepis potrzebuje kucharza. Racja, ale jako kucharze potrzebujemy mistrzów takich jak Vetri – kogoś, kto zachęci nas do poszukiwania ideału, pomoże zrozumieć potrawy i docenić ich piękno. W tej książce Vetri realizuje właśnie tę misję. "
Dr Stephen Jones, kierownik Bread Lab na Washington State University
"Nigdy nie jadłem lepszego makaronu niż ten, który wyszedł spod ręki Marca Vetriego. Gdybym o przygotowanie swojego ostatniego posiłku miał poprosić jednego kucharza, wybrałbym właśnie jego. I zamówiłbym dziesięć dań z makaronu. Ta książka stanie się waszą makaronową biblią i pozwoli wam zgłębić tajniki tej magicznej potrawy. "
Michael Symon, szef kuchni, restaurator, osobowość telewizyjna, autor książek kulinarnych
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Książka będzie debiutowała 10 marca 2021 (premiera w Polsce).
Aby dostawać bieżące raporty o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Na stronie "Aktualności" zostaną opublikowane zmiany, które zaszły w obserwowanych premierach, a powiadomienie zostanie wysłane we wiadomości e-mail.
O książce można donieść innym osobom poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te znajdują się na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Żeby sprawdzić jaka jest cena książki Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.
Książkę Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto można znaleźć tutaj. W zakładce "Gdzie kupić?" znajdują się wszystkie sklepy, w których można znaleźć ten produkt.
Aby zobaczyć najświeższe wiadomości należy skorzystać z zakładki "Newsy", która znajduje się w kolumnie z prawej strony.
Żeby to zrobić trzeba wyznaczyć ocenę w skali od 1 do 5, a następnie zaznaczyć wybór kliknięciem. Jedynie zarejestrowani użytkownicy serwisu mogą zagłosować.
Premiera książki Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Marc Vetri, David Joachim to osoba odpowiedzialna za stworzenie książki. Aby zobaczyć listę utworów napisanych przez tego autora kliknij w jego nazwisko w polu "Informacje" lub kliknij utaj.
Wydawcą książki jest Społeczny Instytut Wydawniczy Znak. Aby sprawdzić inne książki wydane przez tę firmę kliknij w jej nazwę lub kliknij utaj.
Żeby zgłosić poprawkę należy wypełnić formularz umieszczony tutaj. Zgłaszać można błędne daty premiery, opisy, okładki lub plakaty oraz zwiastuny.
Komentarze