Małgorzata Ruszkowska, Kaja Nowakowska - Dzikie kiszonki i inne fermentacje(2018) | Inne |
Fermentacja to sztuka i prawdziwa przygoda! I ogromne pole do eksperymentowania! Z powodzeniem można kisić nie tylko popularne warzywa, ale także dzikie rośliny, a nawet grzyby. Przepyszne efekty zaskoczą nawet ciebie.
Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak bezpiecznie i smacznie fermentować to, co rośnie wokół nas (dzika marchew, lipa, bez lilak, boczniak, rdestowiec, żółtlica, głóg, stokrotka i wiele innych).
Kiszonki i fermentacje to nie tylko kulinarna fantazja! To przede wszystkim samo zdrowie – jedzenie kiszonek i innych fermentowanych produktów pozytywnie wpływa na nasz organizm: wzmacnia jelita, poprawia trawienie i zwiększa odporność.
Książka Dzikie kiszonki i inne fermentacje dostępna będzie 5 września 2018 (premiera w Polsce).
Aby dostawać bieżące informacje o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Zmiany można zobaczyć na stronie "Aktualności" lub otrzymać powiadomienie we wiadomości e-mail.
O książce można wspomnieć znajomym poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te dostępne są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Żeby zobaczyć ile trzeba zarezerwować na książkę kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.
Książkę Dzikie kiszonki i inne fermentacje można zamówić tutaj. W zakładce "Gdzie kupić?" prezentowana jest lista sprzedawców oferujących ten produkt.
Świeże wiadomości można sprawdzić w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.
Żeby ocenić książkę trzeba wyznaczyć wartość w pięciopunktowej skali, a następnie przypieczętować wybór kliknięciem. Głos mogą oddać tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu.
Premiera książki Dzikie kiszonki i inne fermentacje nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Małgorzata Ruszkowska, Kaja Nowakowska jest twórcą książki Dzikie kiszonki i inne fermentacje. Kliknij utaj albo w nazwisko autora, aby poznać inne książki przez niego stworzone.
Książka ma zostać wydana przez firmę Wydawnictwo Pascal. Listę książek wydanych przez to wydawnictwo można znaleźć utaj.
Problem ten można zgłosić klikając tutaj. Poprawiać można nieprecyzyjne daty oraz opisy, a także wnosić o dodanie okładek, odnośników i zwiastunów.
Komentarze