Magdalena Kasprzyk-Chevriaux - Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa(2021) | Inne |
Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?
Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako "obywatele świata" powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.
Autorka
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Książka debiutować będzie 21 lipca 2021 (premiera w Polsce).
Aby dostawać doniesienia o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. O zmianach poinformujemy wysyłając wiadomość na podany adres e-mail, a także opublikujemy je na stronie "Aktualności".
Premierę można polecić innym osobom poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te dostępne są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Żeby zobaczyć ile należy wydać na książkę kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.
Książka jest do znalezienia tutaj. Sklepy sprzedające ten produkt znajdują się po prawej stronie.
W celu przeglądnięcia nowych informacji należy skorzystać z kolumny "Newsy" znajdującej się z prawej strony.
W tym celu trzeba założyć konto w serwisie lub zalogować się na już istniejące. Następnie w polu "Oceń" trzeba przyporządkować konkretną wartość w pięciopunktowej skali i zaakceptować ją kliknięciem.
Premiera książki Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux to twórca tej książki. Lista innych wydawnictw książkowych tego autora dostępna jest utaj.
Wydawnictwo Czarne zajmuje się wydaniem książki. Żeby poznać inne książki od tego wydawcy należy kliknąć utaj lub w jego nazwę w polu "Informacje".
Żeby zgłosić korektę należy wypełnić formularz znajdujący się tutaj. Zgłaszać można między innymi nieaktualne daty, zmiany opisów, zwiastunów, okładek i plakatów.
Komentarze