Magdalena Kasprzyk-Chevriaux - Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa(2021) | Inne |
Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?
Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako "obywatele świata" powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.
Autorka
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Książka Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa pojawi się 21 lipca 2021 (data wydania w Polsce).
Aby być powiadamianym na bieżąco o zmianach należy dodać książkę do listy "Moje premiery". W tym celu kliknij w opcję "Obserwuj premierę" dostępną na pasku z opcjami. Powiadomienia o zmianach zostaną wysłane na e-mail oraz pojawią się na stronie "Aktualności".
Można to zrobić klikając przycisk "Lubię to!" lub ysyłając e-mail do znajomych. Obydwie te opcje dostępne są na pasku w górnej części strony.
Aby dowiedzieć się jaka jest cena książki Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa kliknij tutaj: Ceneo lub Skąpiec.
Książkę Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa można kupić tutaj. Lista wszystkich sklepów oferujących ten produkt znajduje się po prawej stronie.
Świeże doniesienia można przeczytać w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.
Żeby to zrobić trzeba przyporządkować należytą ocenę w skali 1-5, a następnie zapieczętować wybór kliknięciem. Jedynie zarejestrowani użytkownicy serwisu mogą zagłosować.
Premiera książki Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux jest autorem książki Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa. Kliknięcie w nazwisko pisarza spowoduje wyświetlenie innych wydawnictw książkowych przez niego napisanych. Z funkcji tej można skorzystać przechodząc do pola "Informacje".
Za wypuszczenie książki odpowiedzialna jest firma Czarne. W celu wyświetlenia listy książek tego wydawcy kliknij w jego nazwę lub kliknij utaj.
Żeby zgłosić korektę należy uzupełnić formularz znajdujący się tutaj. Poprawiać można nieprecyzyjne daty oraz opisy, a także wnosić o dodanie okładek, odnośników i zwiastunów.
Komentarze