Łukasz Łuczaj - Dzika kuchnia(2013) | Inne |
„Dzika kuchnia” Łukasza Łuczaja łączy w sobie funkcję zielnika i książki kucharskiej. To praktyczny przewodnik po ponad sześćdziesięciu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i jak go rozpoznać, które części rośliny są jadalne, podaje informacje na temat okresu zbioru, substancji czynnych i właściwości farmakologicznych rośliny, a także jej tradycyjnego i współczesnego użytkowania w różnych kulturach.
~panpuerto 2013-06-03 09:49 | na biologii w podstawówce obowiązkowo powinno uczyć się tego czego nauczyć można się od Pana Łukasza i to nie tylko czytając jego książki ale również ruszając z nimi w teren - czekam z niecierpliwością |
~janek 2013-06-03 05:49 | To będzie Pana 5 książka , którą chętnie będę miał w swoich zbiorach , moje gratulacje za trud i pracowitość . Janek Mazurkiewicz |
~Łukasz2 2013-05-30 19:38 | świetnie Łukasz! biorę w ciemno! poza tym czekam na kolejną w stylu "W Dziką Stronę" !!! |
~mac 2013-05-30 13:10 | biorę :)) uwielbiam wiedzę tego pana:)! |
~Alina Frey 2013-05-30 11:56 | czekam z niecierpliwością |
Komentarze (5)