
Kamil Sadkowski, Jakub Milszewski - Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść(2016) | Inne |


Jak wygląda prawdziwe życie za kuchennymi drzwiami? Co ukrywają przed nami restauratorzy? Do tej pory wiedziała o tym jedynie garstka wtajemniczonych, ale już czas, by odkryła to cała Polska.
W dobie niezliczonych programów kulinarnych, charyzmatycznych szefów kuchni, niegasnącej mody na gotowanie i celebrowanie posiłków każdy bywalec restauracji i wielbiciel dobrej kuchni chciałby zadać pewne pytania, ale nie ma ku temu okazji.
Co łączy gastronomię z mafią?
Jak uczy się przyszłych kucharzy?
Dlaczego praktykantów wysyła się po korzeń Adama?
Jak oszukuje się niedoświadczonego klienta przy zamawianiu ryby?
Kim jest prawdziwy szef kuchni?
Czy prowadzenie restauracji jest opłacalne?
Jak rozpoznać, czy jedzenie było mrożone?
Dlaczego między kuchnią a obsługą toczy się wojna?
Gastrobanda to pierwsza polska książka, której autorzy rozprawiają się z kuchennymi mitami. Odpowiadając na każde, nawet niewygodne pytanie w bezkompromisowy sposób, odsłaniają nieznany laikom barwny świat gastronomii – od trudnych początków, przez opowieści o wojnie z dostawcami, przedstawienie psychologicznych umiejętności barmanów i kelnerów, aż po klasyfikację gości. Każdą historię tworzy inna osoba z kuchennej hierarchii: czy jest to pomocnik kucharza, "runner", "królewna na zmywaku", barman i kelner, czy kucharz, szef kuchni, a nawet właściciel restauracji – wszyscy mówią szczerze i bez ogródek.
"W tej książce znajdziecie Państwo zapis zmieniającej się z prędkością francuskiego Concorda świadomości kulinarnej Polaków. "
Robert Makłowicz

Książka Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść ma być dostępna 23 czerwca 2016 (data wydania w Polsce).
Aby dostawać aktualne wiadomości o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Na podany adres e-mail zostaną wysłane powiadomienia o zmianach. Informacje o zmianach pojawią się również na stronie "Aktualności".
Premierę można zasugerować poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te znajdują się na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
W celu poznania ceny książki kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.
Książkę Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść można zamówić tutaj. Więcej można znaleźć w zakładce "Gdzie kupić?" znajdującej się z prawej strony.
W celu przeczytania najświeższych wieści należy skorzystać z kolumny "Newsy" znajdującej się z prawej strony.
Żeby to zrobić należy nadać należytą ocenę w skali 1-5, a następnie zapieczętować wybór kliknięciem. Żeby oddać głos trzeba posiadać konto w serwisie.
Premiera książki Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Kamil Sadkowski, Jakub Milszewski jest twórcą książki Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć, zanim wyjdziesz coś zjeść. Kliknięcie w nazwisko pisarza spowoduje wyświetlenie innych wydawnictw książkowych przez niego napisanych. Z funkcji tej można skorzystać przechodząc do pola "Informacje".
Za wypuszczenie książki odpowiada firma Smak Słowa. Listę książek wydanych przez to wydawnictwo można znaleźć utaj.
Żeby zgłosić poprawkę należy wypełnić formularz znajdujący się tutaj. Funkcja ta pozwala na zgłoszenie uaktualnienia informacji takich jak data wydania czy modyfikacja opisu, a także umożliwia dodanie nowych zwiastunów, trailerów, okładek lub plakatów.
23 czerwca 2016, czwartek
Komentarze