Kamil Górny, Noemi Górny - Ciasta i desery. Bezglutenowe podróże(2020) | Inne |
Współczesna medycyna odkrywa wciąż nowe, uciążliwe i dotkliwie trapiące ludzi problemy związane ze współczesną cywilizacją i trybem życia, a jednym z najczęstszych utrapień są problemy pokarmowe o podłożu alergologicznym. Nietolerancja na gluten zawarty w tak wielu produktach spożywczych sprawia, że dla wielu ludzi niedostępne stają się najlepsze smakołyki.
Ale wcale tak być nie musi, co doskonale udowadnia niniejsza książka, przedstawiająca przepisy na doskonałe ciasta i desery, zaczerpnięte z wielu kulinarnych tradycji, zmodyfikowane w taki sposób, że bez problemu mogą się nimi cieszyć smakosze zmuszeni stosować się do rygorów kuchni bezglutenowej.
Jedna z pierwszych na polskim rynku wydawniczym książek kucharskich poświęconych wyłącznie deserom bezglutenowym. Autorki są osobami dotkniętymi nietolerancją żywieniową na gluten, w związku z czym same musiały wprowadzić do swej diety wiele nowych przepisów. Największym problemem dla nich była możliwość jedzenia deserów, ponieważ większość ciast, tortów i innych słodyczy dostępnych na naszym rynku zawiera mąkę pszenną. To sprawiło, że musiały pokonać ten problem i same wymyślać nowe recepty lub sięgnąć po mniej znane przepisy na desery bez mąki. Pomogły im w tym liczne podróże po świecie, podczas których mogły podglądać kuchnie innych krajów. Dzięki temu przygotowały książkę, która może pomóc osobom również cierpiącym na nietolerancję żywieniową na gluten. W swej publikacji czerpały inspirację z kuchni włoskiej, węgierskiej, hiszpańskiej, amerykańskiej i izraelskiej. Obowiązkowa pozycja dla korzystających z dań bezglutenowych.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Książka będzie debiutowała 4 grudnia 2020 (data premiery w Polsce).
Aby otrzymywać najnowsze doniesienia o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Informacje o zmianach zostaną wysłane na podany adres e-mail oraz będą opublikowane na stronie "Aktualności".
Można tego dokonać klikając przycisk "Lubię to!" lub ysyłając e-mail do znajomych. Obydwie te opcje umieszczone są na pasku w górnej części strony.
Żeby sprawdzić ile trzeba odłożyć na książkę kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.
Książka Ciasta i desery. Bezglutenowe podróże jest do zamówienia tutaj. Więcej można znaleźć w zakładce "Gdzie kupić?" znajdującej się z prawej strony.
Aby obejrzeć świeże komunikaty należy skorzystać z zakładki "Newsy", która znajduje się w kolumnie z prawej strony.
Żeby to zrobić trzeba nadać odpowiednią ocenę w skali 1-5, a następnie zapieczętować wybór kliknięciem. Żeby oddać głos trzeba posiadać konto w serwisie.
Premiera książki Ciasta i desery. Bezglutenowe podróże nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Kamil Górny, Noemi Górny to twórca tej książki. Żeby zobaczyć jakie inne książki zostały napisane przez tego autora należy kliknąć utaj albo przejść do pola "Informacje" i kliknąć w nazwisko pisarza.
Książka ma zostać wydana przez firmę AA. Inne książki wydane przez to wydawnictwo można znaleźć utaj albo kliknąć w jego nazwę zamieszczoną w zakładce "Informacje".
Poprawkę można zgłosić korzystając z opcji "zgłoś poprawkę" znajdującej się nad polem "Informacje". Zgłaszać można błędne daty premiery, opisy, okładki lub plakaty oraz zwiastuny.
Komentarze