
Kamil Górny, Noemi Górny - Ciasta i desery. Bezglutenowe podróże(2020) | Inne |


Współczesna medycyna odkrywa wciąż nowe, uciążliwe i dotkliwie trapiące ludzi problemy związane ze współczesną cywilizacją i trybem życia, a jednym z najczęstszych utrapień są problemy pokarmowe o podłożu alergologicznym. Nietolerancja na gluten zawarty w tak wielu produktach spożywczych sprawia, że dla wielu ludzi niedostępne stają się najlepsze smakołyki.
Ale wcale tak być nie musi, co doskonale udowadnia niniejsza książka, przedstawiająca przepisy na doskonałe ciasta i desery, zaczerpnięte z wielu kulinarnych tradycji, zmodyfikowane w taki sposób, że bez problemu mogą się nimi cieszyć smakosze zmuszeni stosować się do rygorów kuchni bezglutenowej.
Jedna z pierwszych na polskim rynku wydawniczym książek kucharskich poświęconych wyłącznie deserom bezglutenowym. Autorki są osobami dotkniętymi nietolerancją żywieniową na gluten, w związku z czym same musiały wprowadzić do swej diety wiele nowych przepisów. Największym problemem dla nich była możliwość jedzenia deserów, ponieważ większość ciast, tortów i innych słodyczy dostępnych na naszym rynku zawiera mąkę pszenną. To sprawiło, że musiały pokonać ten problem i same wymyślać nowe recepty lub sięgnąć po mniej znane przepisy na desery bez mąki. Pomogły im w tym liczne podróże po świecie, podczas których mogły podglądać kuchnie innych krajów. Dzięki temu przygotowały książkę, która może pomóc osobom również cierpiącym na nietolerancję żywieniową na gluten. W swej publikacji czerpały inspirację z kuchni włoskiej, węgierskiej, hiszpańskiej, amerykańskiej i izraelskiej. Obowiązkowa pozycja dla korzystających z dań bezglutenowych.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Książka debiutować będzie 4 grudnia 2020 (premiera w Polsce).
Aby śledzić bieżące wiadomości o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Powiadomienia o zmianach wysłane zostaną we wiadomości e-mail oraz będą opublikowane na stronie "Aktualności".
Premierę można zarekomendować poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te dostępne są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Żeby sprawdzić ile należy zarezerwować na książkę kliknij tutaj: Ceneo lub Skąpiec.
Książkę można zakupić tutaj. Lista sklepów sprzedających ten produkt umieszczona jest na liście "Gdzie kupić?".
W celu zobaczenia nowych newsów należy skorzystać z kolumny "Newsy" znajdującej się z prawej strony.
Aby ocenić książkę należy zaznaczyć konkretną wartość od 1 do 5, a następnie zatwierdzić wybór kliknięciem. Swój głos mogą oddać jedynie zarejestrowani użytkownicy serwisu.
Premiera książki Ciasta i desery. Bezglutenowe podróże nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Kamil Górny, Noemi Górny to autor tej książki. Kliknij utaj albo w nazwisko autora, aby poznać inne książki przez niego stworzone.
Za wydanie książki odpowiedzialna jest firma AA. Aby zobaczyć listę książek wydanych przez tego wydawcę kliknij w jego nazwę lub kliknij utaj.
W tym celu należy uzupełnić formularz "zgłoś poprawkę" umieszczony nad polem "Informacje". Zgłaszać można błędne daty premiery, opisy, okładki lub plakaty oraz zwiastuny.
4 grudnia 2020, piątek
Komentarze