
Justyna Czekaj-Grochowska - Buonissima. Podróż po kuchni włoskiej(2016) | Inne |


"Buonissima. Podróż po kuchni włoskiej" to smaczna podróż po Italii od Alp po Sycylię. Wyprawa po smakach, zapachach, krajobrazach głównych regionów Włoch. Po wielu latach podróżowania po Półwyspie Apenińskim i pracy w tamtejszych restauracjach autorka opisuje włoską kulturę jedzenia, regionalne produkty i typowe potrawy. Książka przedstawia włoskie podejście do jedzenia – celebrację i przeżywanie każdego kęsa wszystkimi zmysłami. Bo taka jest właśnie kuchnia włoska – zmysłowa jak urocze czerwone ciasteczka i ponętna jak subtelna cielęcina w winie Marsala.
"Buonissima. Podróż po kuchni włoskiej" to ponad 100 przepysznych przepisów, podzielonych na regiony, okraszonych przewodnikiem po najlepszych włoskich wędlinach, serach, oliwach, przyprawionych opisami włoskiej kultury jedzenia.
"Ta książka jest dla mnie podróżą do mojej umiłowanej Italii. Miejsca, krajobrazy, zapachy, smaki – wszystko mnie urzeka. Uwielbiam te najprostsze potrawy, aglio, olio i peperoncino, które autorka przypomina, a mnie leci ślina!"
Jerzy Stuhr
"To bardzo kompetentny przewodnik po kuchniach całego Półwyspu Apenińskiego, pozwalający zrozumieć fenomen la dolce vita i jego koniecznego elementu, il buon mangiare. Z przyjemnością stawiam książkę Pani Justyny na półce mej kulinarnej biblioteczki, świetnie zarazem wiedząc, że nader często będzie stamtąd wyjmowana. "
Robert Makłowicz
"Nie tylko wspaniałe przepisy ale i wspomnienia osoby, która przez lata zgłębiała wiedzę na temat prawdziwej włoskiej, domowej kuchni przemierzając Italię z północy na południe. "
Elżbieta Penderecka

Książka Buonissima. Podróż po kuchni włoskiej debiutowała będzie 28 września 2016 (data premiery w Polsce).
Aby dostawać aktualne wiadomości o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Na stronie "Aktualności" zostaną opublikowane zmiany, które zaszły w obserwowanych premierach, a powiadomienie zostanie wysłane we wiadomości e-mail.
Premierę można zasugerować innym osobom poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te dostępne są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Żeby sprawdzić cenę książki kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.
Książka Buonissima. Podróż po kuchni włoskiej jest do znalezienia tutaj. Więcej sprzedawców znajduje się na liście "Gdzie kupić?".
Bieżące wieści można przeglądnąć w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.
Aby to zrobić należy nadać konkretną ocenę w skali od 1 do 5, a następnie zaznaczyć wybór kliknięciem. Swój głos mogą oddać jedynie zarejestrowani użytkownicy serwisu.
Premiera książki Buonissima. Podróż po kuchni włoskiej nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Justyna Czekaj-Grochowska to autor tej książki. Kliknij utaj albo w nazwisko autora, aby poznać inne książki przez niego stworzone.
Za wydanie książki odpowiedzialna jest firma Filo. Inne książki wydane przez to wydawnictwo można znaleźć utaj albo kliknąć w jego nazwę zamieszczoną w zakładce "Informacje".
Aby to zrobić należy skorzystać z opcji "zgłoś poprawkę" znajdującej się nad polem "Informacje". Dzięki temu można wnieść o aktualizacje dat, opisów i odnośników oraz zmiany trailerów albo okładek.
28 września 2016, środa
Komentarze