Joshua Weissman - Kuchnia bezwzględna(2022) | Inne |
Błagam, czy możemy w końcu dać sobie spokój z jednoskładnikowymi daniami instant do zrobienia w kilka minut? Oczywiście, wszyscy jesteśmy zajęci. Wolałbym jednak, żebyśmy skoncentrowali się na prostym fakcie – wspaniale przygotowane burgery nie rosną na drzewach.
Postawmy sprawę jasno: jeśli w 9 na 10 przypadków kupujesz bulion w sklepie, to jest to smutne. I nawet mi cię nie żal. Ale skąd niby miałbyś wiedzieć, jak smakuje prawdziwy bulion, jeśli od 50% do 80% jedzenia, które jadłeś, zostało zrobione przez kogoś innego?
Masło, majonez, ser, pikle, sosy, bułki, ketchup...
Świetna kuchnia musi być bezwzględna. Joshua Weissman pomoże ci wskoczyć na wyższy poziom gotowania, improwizować i składać dania tak, jak lubisz, z tego co lubisz. Bez żalu, wymówek i usprawiedliwień, z lekceważącym humorem, odrobiną sarkazmu i ponad 100 wyśmienitymi przepisami.
Nauczysz się z nimi przyrządzać dania, które na zawsze zmienią twoje kulinarne doświadczenia:
steka smażonego sekretną metodą ze steakhousów,
fancy rybę w piwnym cieście,
sałatkę Cezar twojego życia,
pełne smaku wołowe pho, po którym zapłaczesz ze wzruszenia,
idealnie złożonego, najpyszniejszego burgera na świecie.
Joshua Weissman – kulinarny geniusz, charyzmatyczny i niepokorny szef kuchni zuchwale stawiający czoło gotowaniu instant. Prowadzi kanał na Youtubie, gdzie w autorskim cyklu "But Better" sieka, kręci, składa i marynuje dla swojej milionowej publiczności.
"Cel Weissmana, by «przestać stawiać przeszłość na piedestale», nie wymaga przeprosin i jest mocno wspierany w tej książce, która zachęca czytelników do rozwijania własnej intuicji kulinarnej przy jednoczesnym zachowaniu znajomości podstaw. "
Publishers Weekly
"Te przepisy nie tylko uczą podstaw gotowania, ale zostały również stworzone, by imponować i idealnie nadadzą się podczas wizyt gości, czy na wieczorne menu . Książka Kuchnia bezwzględna zaprojektowana z myślą o początkujących domowych kucharzach, zapewnia solidne instrukcje, smaczne przepisy i wiele zwrotów akcji, by mogli się nią cieszyć również doświadczeni kucharze. "
Booklist
Gotowanie to forma sztuki. Ekspresja. Jedna z tych rzeczy, które odróżniają nas, ludzi, od zwykłych zwierząt... na przykład od ptaka, który usiłuje przelecieć przez szybę i uderza w nią raz po raz, choć jest przecież oczywiste, że nie uda mu się przez nią przebić nawet w trakcie próby #69. To także dla wielu niezwykle drażliwy temat. Myślę jednak, że najwyższy czas, by ludzie pogodzili się z faktem, że gotowanie nie jest już tym, czym było kiedyś. Jest o wiele, wiele lepsze. Tak naprawdę świat jedzenia i napojów właśnie dziś jest najbardziej ekscytujący i różnorodny w historii ludzkości. Sami tego doświadczamy. A to dopiero początek. Chciałbym jednak skupić się na najważniejszym: przyjmijmy do wiadomości, że kuchnia się rozwija i cieszmy się tym rozwojem. To coś, z czym moi włoscy znajomi mają spory problem... ale nie będziemy się w to zagłębiać. (Sorry, kochani, wiecie, że was uwielbiam. To tylko delikatny roast).
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Książka Kuchnia bezwzględna ma pojawić się 27 kwietnia 2022 (premiera w Polsce).
Aby otrzymywać najświeższe wiadomości o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Na stronie "Aktualności" zostaną opublikowane zmiany, które zaszły w obserwowanych premierach, a powiadomienie zostanie wysłane we wiadomości e-mail.
Tytuł zasugerować znajomym można poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te znajdują się na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej sekcji strony.
Aby sprawdzić ile należy zapłacić za książkę kliknij tutaj: Ceneo lub Skąpiec.
Kuchnia bezwzględna można dostać tutaj. Lista sklepów sprzedających ten produkt umieszczona jest na liście "Gdzie kupić?".
Nowe wiadomości można przeglądać w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.
Żeby to zrobić trzeba zaznaczyć odpowiednią ocenę od 1 do 5, a następnie oznaczyć wybór kliknięciem. Głos mogą oddać tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu.
Premiera książki Kuchnia bezwzględna nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Joshua Weissman to osoba odpowiedzialna za stworzenie książki. Kliknij utaj albo w nazwisko autora, żeby wyświetlić inne książki przez niego napisane.
Książka została wydana przez firmę Znak JednymSłowem. Kliknięcie utaj spowoduje wyświetlenie listy innych książek od tego wydawcy. Z funkcji tej można również skorzystać udając się do pola "Informacje" i klikając w nazwę wydawnictwa.
Żeby zgłosić błąd należy kliknąć tutaj i wysłać wypełniony formularz. Zgłaszać można między innymi nieaktualne daty, zmiany opisów, zwiastunów, okładek i plakatów.
Komentarze