
Jan Chozen Bays - Uważność w jedzeniu(2015) | Inne |


Odkryj zdrowy i radosny związek z jedzeniem!
Mindfulness (uważność) nie jest modą, choć tak o niej głośno na świecie. Nie jest religią, choć daje nadzieję. Nie jest filozofią, choć pokazuje drogę świadomego i spokojnego życia. O uważności w ostatnich latach jest coraz głośniej. O uważności pisze i czyta cały świat, a miliony ją praktykują. „Times” poświęcił jej okładkę z tytułem „Rewolucja mindfulness”. Brytyjski National Institute of Health rekomenduje ją w leczeniu i walce ze stresem. Trenują ją światowi przywódcy w Davos i dzieci w szkołach. Uważność to ratunek dla pędzącego obok nas życia.
Na podstawie najnowszych badań i własnej praktyki Jan Chozen Bays pokazuje, jak uważność może zmienić nasz stosunek do jedzenia, jego rolę w naszym życiu oraz pomóc rozwiązać wiele problemów, związanych nie tylko z jedzeniem. Uważność w jedzeniu to sztuka pełnego skupienia na procesie jedzenia: na smakach, zapachach, myślach i uczuciach, które budzą się podczas posiłku i są z nim związane. Dzięki uważności można (na nowo) odkryć, że jedzenie to nie tylko odżywianie organizmu, ale także wielka przyjemność i satysfakcja. Niezależnie od tego, czy masz nadwagę, cierpisz na zaburzenia układu pokarmowego czy chcesz po prostu czerpać więcej radości z życia, ta książka ci pomoże.
Dowiesz się jak:
słuchać mądrości swojego ciała, by wiedzieć, co, kiedy i jak dużo jeść,
jeść mniej i czuć się w pełni nasyconym,
rozpoznawać swoje zwyczaje i nawyki związane z jedzeniem,
lepiej rozumieć swoje problemy z dietą,
odkrywać, co naprawdę chcesz zjeść.

Książka ma ukazać się 7 grudnia 2015 (data wydania w Polsce).
W tym celu należy skorzystać z opcji "Obserwuj premierę", która dostępna jest na pasku z opcjami. Informacje o zmianach zostaną wysłane na podany adres e-mail oraz będą opublikowane na stronie "Aktualności".
Książkę zasugerować znajomym można poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te dostępne są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
W celu zobaczenia ile trzeba zarezerwować na książkę kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.
Uważność w jedzeniu można dostać tutaj. Więcej sprzedawców znajduje się na liście "Gdzie kupić?".
W celu przeczytania najświeższych wieści należy skorzystać z kolumny "Newsy" znajdującej się z prawej strony.
Żeby to zrobić trzeba zaznaczyć odpowiednią ocenę, a następnie zatwierdzić wybór kliknięciem. Swój głos mogą oddać jedynie zarejestrowani użytkownicy serwisu.
Premiera książki Uważność w jedzeniu nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Jan Chozen Bays jest autorem książki Uważność w jedzeniu. Kliknięcie w nazwisko pisarza spowoduje wyświetlenie innych wydawnictw książkowych przez niego napisanych. Z funkcji tej można skorzystać przechodząc do pola "Informacje".
Książka ma być wydana przez Amber. Aby zobaczyć listę książek wydanych przez tego wydawcę kliknij w jego nazwę lub kliknij utaj.
Aby to zrobić należy wypełnić formularz "zgłoś poprawkę", do którego odnośnik dostępny jest nad polem "Informacje". Poprawić można nieprawidłowe daty, opisy, okładki oraz dodać nowe trailery.
7 grudnia 2015, poniedziałek
Komentarze