Grzegorz Łapanowski - Wzór na smak(2017) | Inne |
To będzie książka, jakiej jeszcze na polskim rynku kulinarnym nie było. Książka niezbędna i inspirująca. Nowoczesna i szanująca tradycję. O połączeniach smakowych. O tym jak łączyć produkty i smaki. Jeśli białe mięso to co do niego? A jeśli szparagi? Masz w lodowce tylko pomidory? Co wtedy? To będzie też album o smaku.
O tym dlaczego słodki lubi kwaśny, a kwaśny gra ze słonym. O tym co to jest umami i na czym polega fenomen kostki rosołowej. Jaka jest rola konsystencji i kolorów. Z czego zrobić najlepszą panierkę i jak przygotować idealnego soczystego kurczaka. Opowiem o tym jak łączyć ze sobą smaki. Co pasuje do buraka, a co do wołowiny? Co zrobić z pomidorem. Jak go pokroić, zetrzeć, zmielić, posiekać, upiec, ugotować, udusić. Z bazylią, tymiankiem, rozmarynem, szałwią, anyżem, koprem włoskim, czosnkiem, cebulą, cytryną, oliwa, masłem, z wieprzowiną, wołowiną, jagnięciną i z rybami. Pomidor ma wiele twarzy podobnie jak każdy inny produkt spożywczy. Daje tysiące możliwości, które warto jest poznać i wykorzystać.
Ta książka jest właśnie o tym. O potencjale jaki daje kuchnia i produkty spożywcze. Odpowiemy na pytanie: jaki jest wzór na dobry smak. Ta książka to łatwe narzędzie, dla każdego kto głowi się w kuchni z pytaniem co do czego i jak?
Grzegorz Łapanowski zdobywał doświadczeie w kilkunastu restauracjach m. in. w Polsce, Danii, Portugalii, Francji u najlepszych polskich szefów kuchni. Od pięciu edycji prowadzi polską edycję Top Chefa. Współpracuje ze stacjami telewizyjnymi i radiowymi. Od 10 lat prowadzi własną firmę kulinarną, realizującą projekty kulinarne, sesje zdjeciowe, nagrania video, pokazy, warsztaty kulinarne oraz szkolenia. Założył fundację Szkoła na Widelcu, która realizuje działania na rzecz promocji edukacji kulinarnej, jak również stowarzyszenie Slow Food Youth Warszawa. W Warszawie prowadzi Food Lab Studio.
Książka wydana zostanie 10 kwietnia 2017 (premiera w Polsce).
Aby dostawać najświeższe wiadomości o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Na podany adres e-mail zostaną wysłane powiadomienia o zmianach. Informacje o zmianach pojawią się również na stronie "Aktualności".
Można to uczynić klikając przycisk "Lubię to!" lub ysyłając e-mail do znajomych. Obydwie te opcje umieszczone są na pasku w górnej części strony.
Cenę książki Wzór na smak można poznać na Ceneo lub Skąpiec.
Książka jest do kupienia tutaj. Wszystkie sklepy sprzedające ten produkt znajdują się w polu "Gdzie kupić?".
Nowe wieści można przeglądnąć w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.
Aby tego dokonać należy nadać konkretną ocenę w skali od 1 do 5, a następnie przypieczętować wybór kliknięciem. Głos mogą oddać tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu.
Premiera książki Wzór na smak nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Grzegorz Łapanowski to autor tej książki. Aby zobaczyć listę utworów napisanych przez tego autora kliknij w jego nazwisko w polu "Informacje" lub kliknij utaj.
Wydawcą jest FULL MEAL PUBLISHING HOUSE. Lista innych książek tego wydawcy dostępna jest utaj.
Aby to zrobić należy uzupełnić formularz "zgłoś poprawkę", do którego odnośnik znajduje się nad polem "Informacje". Funkcja ta pozwala na zgłoszenie uaktualnienia informacji takich jak data wydania czy modyfikacja opisu, a także umożliwia dodanie nowych zwiastunów, trailerów, okładek lub plakatów.
Komentarze