Grażyna Uścińska, Jarosław Uściński - Zdrowie w smaku. Niezwykłe dania ze zwykłych roślin(2016) | Inne |
Książka jest poświęcona zastosowaniu popularnych, łatwo dostępnych w naturze roślin do przygotowania wyrafinowanych, smacznych potraw. To prawda, że opisano w niej niezwykłe dania, które powstały ze zwykłych roślin. Książka składa się z opowieści o roślinach, ich walorach odżywczych, działaniu na nasz organizm i smakach, które warto wykorzystać w kuchni.
Dowiemy się z niej, w jakich porach roku zbierać rośliny oraz w jaki sposób zachowywać ich walory na dłużej. Co robić, aby je mieć w kuchni niezależnie od sezonu zbiorów, czyli jak je suszyć, kwasić, kisić, smażyć i jak nastawiać z nich nalewki.
W głównej części książki są zawarte portrety roślin w układzie alfabetycznym. O każdej z roślin możemy się dowiedzieć m. in. , jakie jej części są jadalne, jakie substancje zawiera i jak działa na organizm człowieka oraz jak ją można wykorzystać w kuchni.
Każdej roślinie towarzyszy przepis z jej zastosowaniem. W przepisie znajdziemy: czas przygotowania, poziom trudności, ilość (np. w wypadku nalewek) lub liczbę porcji, składniki, przejrzysty sposób wykonania oraz dodatkowe wskazówki.
Książka została napisana przez specjalistów i miłośników kulinarnych, którzy mają ogromne doświadczenie gastronomiczne i wiedzę dotyczącą tzw. dzikiej kuchni. Dzięki bardzo osobistemu stosunkowi autorów do przekazywanych informacji książka ma charakter opowieści, odbiega od standardowych tego typu propozycji dostępnych na rynku.
Na szczególną uwagę zasługuje wyposażenie ilustracyjne książki. Specjalnie przygotowane do niej zdjęcia przedstawiające poszczególne dania są niezwykle atrakcyjne i zaaranżowane z dużym wyczuciem estetycznym.
Książka debiutowała będzie 13 czerwca 2016 (data premiery w Polsce).
Aby śledzić bieżące doniesienia o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Zmiany można zobaczyć na stronie "Aktualności" lub otrzymać powiadomienie we wiadomości e-mail.
O książce można napisać znajomym poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te znajdują się na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Aby sprawdzić ile trzeba zarezerwować na książkę kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.
Książka Zdrowie w smaku. Niezwykłe dania ze zwykłych roślin jest do zamówienia tutaj. Więcej sprzedawców znajduje się na liście "Gdzie kupić?".
Świeże wieści znajdują się w kolumnie "Newsy", która umieszczona jest z prawej strony.
Żeby tego dokonać należy wskazać ocenę w pięciopunktowej skali, a następnie zaznaczyć wybór kliknięciem. Tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu mogą oddać swój głos.
Premiera książki Zdrowie w smaku. Niezwykłe dania ze zwykłych roślin nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Grażyna Uścińska, Jarosław Uściński to autor tej książki. Lista innych wydawnictw książkowych tego autora dostępna jest utaj.
Książka ma być wydana przez Rea. Żeby zobaczyć jakie inne książki zostały wydane przez tę firmę należy kliknąć w en odnośnik albo udać się do pola "Informacje" i kliknąć w nazwę wydawnictwa.
Aby tego dokonać należy skorzystać z opcji "zgłoś poprawkę" znajdującej się nad polem "Informacje". Poprawić można nieprawidłowe daty, opisy, okładki oraz dodać nowe trailery.
Komentarze