
Grażyna Uścińska, Jarosław Uściński - Zdrowie w smaku. Niezwykłe dania ze zwykłych roślin(2016) | Inne |


Książka jest poświęcona zastosowaniu popularnych, łatwo dostępnych w naturze roślin do przygotowania wyrafinowanych, smacznych potraw. To prawda, że opisano w niej niezwykłe dania, które powstały ze zwykłych roślin. Książka składa się z opowieści o roślinach, ich walorach odżywczych, działaniu na nasz organizm i smakach, które warto wykorzystać w kuchni.
Dowiemy się z niej, w jakich porach roku zbierać rośliny oraz w jaki sposób zachowywać ich walory na dłużej. Co robić, aby je mieć w kuchni niezależnie od sezonu zbiorów, czyli jak je suszyć, kwasić, kisić, smażyć i jak nastawiać z nich nalewki.
W głównej części książki są zawarte portrety roślin w układzie alfabetycznym. O każdej z roślin możemy się dowiedzieć m. in. , jakie jej części są jadalne, jakie substancje zawiera i jak działa na organizm człowieka oraz jak ją można wykorzystać w kuchni.
Każdej roślinie towarzyszy przepis z jej zastosowaniem. W przepisie znajdziemy: czas przygotowania, poziom trudności, ilość (np. w wypadku nalewek) lub liczbę porcji, składniki, przejrzysty sposób wykonania oraz dodatkowe wskazówki.
Książka została napisana przez specjalistów i miłośników kulinarnych, którzy mają ogromne doświadczenie gastronomiczne i wiedzę dotyczącą tzw. dzikiej kuchni. Dzięki bardzo osobistemu stosunkowi autorów do przekazywanych informacji książka ma charakter opowieści, odbiega od standardowych tego typu propozycji dostępnych na rynku.
Na szczególną uwagę zasługuje wyposażenie ilustracyjne książki. Specjalnie przygotowane do niej zdjęcia przedstawiające poszczególne dania są niezwykle atrakcyjne i zaaranżowane z dużym wyczuciem estetycznym.

Książka Zdrowie w smaku. Niezwykłe dania ze zwykłych roślin wydana zostanie 13 czerwca 2016 (data wydania w Polsce).
Aby dostawać bieżące wiadomości o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Powiadomienia o zmianach zostaną wysłane na e-mail oraz pojawią się na stronie "Aktualności".
Książkę polecić można poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te umieszczone są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Aby dowiedzieć się ile należy odłożyć na książkę kliknij tutaj: Ceneo lub Skąpiec.
Książkę Zdrowie w smaku. Niezwykłe dania ze zwykłych roślin można dostać tutaj. Wszystkie sklepy dostępne są w zakładce "Gdzie kupić?" znajdującej się po prawej stronie.
Bieżące doniesienia znajdują się w kolumnie "Newsy", która umieszczona jest z prawej strony.
Żeby ocenić książkę trzeba zaznaczyć odpowiednią wartość w skali 1-5, a następnie oznaczyć wybór kliknięciem. Jedynie zarejestrowani użytkownicy serwisu mogą zagłosować.
Premiera książki Zdrowie w smaku. Niezwykłe dania ze zwykłych roślin nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Twórcą jest Grażyna Uścińska, Jarosław Uściński. Aby sprawdzić inne książki napisane przez tego autora kliknij w jego nazwisko lub kliknij utaj.
Za wypuszczenie książki odpowiada firma Rea. Kliknięcie utaj spowoduje wyświetlenie listy innych książek od tego wydawcy. Z funkcji tej można również skorzystać udając się do pola "Informacje" i klikając w nazwę wydawnictwa.
Aby tego dokonać należy wypełnić formularz "zgłoś poprawkę", do którego odnośnik znajduje się nad polem "Informacje". Funkcja ta pozwala na zgłoszenie uaktualnienia informacji takich jak data wydania czy modyfikacja opisu, a także umożliwia dodanie nowych zwiastunów, trailerów, okładek lub plakatów.
13 czerwca 2016, poniedziałek
Komentarze