Chad Robertson - Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata(2021) | Inne |
W małej piekarni Tartine w San Francisco wypieki znikają z półek każdego dnia w ciągu godziny od wyjęcia z pieca!
Nic dziwnego, skoro powstaje tam najlepszy chleb na świecie.
Tajemnicą Tartine jest autorska metoda przygotowania chleba, opracowana przez Chada Robertsona. Szkolił się on pod okiem mistrzów, ale sztukę wypiekania idealnego chleba zdefiniował na nowo zupełnie sam.
Powstał chleb na naturalnym zakwasie, o głębokim smaku i niewiarygodnie chrupiącej skórce, odsłaniającej delikatny, perłowy miękisz. Chleb pachnący wszystkimi aromatami mąki. Właściciel Tartine poświęcił dwie dekady życia na opracowanie receptury, ale ty możesz zrobić taki chleb w 24 godziny. W domu, własnymi rękami.
Wszystko o technikach fermentacji i podstawowym chlebie Tartine.
Od bochenka Tartine i bagietek, przez pizzę, po brioszki, croissanty i angielskie muffiny.
Oryginalne pomysły na posiłki z czerstwego chleba.
"Najpiękniejsza książka o chlebie".
"The New York Times"
"Ten chleb jest nieprzeciętny. Moja rodzina oszalała na jego punkcie, a ja nie wyobrażam sobie, że jeszcze zrobię chleb inną metodą. To czysta perfekcja".
Smakowity Chleb
"Tartine Bread to nie jest typowa książka kucharska. To wykład, know how wypiekania chleba oraz zapis filozofii człowieka, który poświęcił temu swoje życie".
Gotuje, bo lubi
"To nie jest zwykła książka kulinarna o pieczeniu chleba! Każde zdanie, każda linijka tekstu są bardzo ważne, aby zrozumieć, jak to z chlebem jest. I żeby po dotarciu do ostatniej kropki osiągnąć sukces!"
Kuchennymi Drzwiami
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Książka będzie debiutowała 5 maja 2021 (data premiery w Polsce).
Aby dostawać najświeższe wiadomości o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Informacje o zmianach zostaną wysłane na podany adres e-mail oraz będą opublikowane na stronie "Aktualności".
Tytuł polecić można poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te umieszczone są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej sekcji strony.
Cenę książki Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata można poznać na Skąpiec lub Ceneo.
Książka Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata jest do kupienia tutaj. Sklepy, które sprzedają ten produkt znajdują się w polu "Gdzie kupić?" umieszczonym po prawej stronie.
Najświeższe komunikaty można sprawdzić w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.
Żeby ocenić książkę trzeba wybrać należytą wartość od 1 do 5, a następnie potwierdzić wybór kliknięciem. Opcja ta dostępna jest jedynie dla zarejestrowanych użytkowników serwisu.
Premiera książki Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Chad Robertson to twórca tej książki. Kliknięcie w nazwisko pisarza spowoduje wyświetlenie innych wydawnictw książkowych przez niego napisanych. Z funkcji tej można skorzystać przechodząc do pola "Informacje".
Wydawnictwo Znak JednymSłowem jest odpowiedzialne za wydanie książki. Kliknięcie w nazwę wydawnictwa wyświetli listę innych książek przez nie wydanych. Z funkcji tej można skorzystać w polu "Informacje".
W tym celu należy wypełnić formularz "zgłoś poprawkę" umieszczony nad polem "Informacje". W ramach tej funkcji można zgłosić między innymi aktualizację daty, dodać lub zmienić opis, zamieścić zwiastun oraz trailer, czy też przesłać nową okładkę lub plakat.
Komentarze