Byung-Hi Lim, Byung-Soon Lim - Korea. Nie tylko kimchi(2021) | Inne |
Najlepsze smaki Azji od dzisiaj w twoim domu.
Kuchnia koreańska tryska kolorami i jest pełna smaków. Wyróżnia ją ostrość rdzawoczerwonej pasty chili gochujang, grillowane aromaty bulgogi, łagodny smak tofu i mnóstwo subtelnych dodatków, które nadają daniom świeżości i chrupkości - a motywem przewodnim jest oczywiście wszechobecne kimchi.
W Korei kimchi to dużo więcej niż tylko jedzenie - to klejnot kultury narodowej, uniwersalne zdrowe danie i część koreańskiej tożsamości. I chociaż nie sposób sobie wyobrazić Korei bez kapusty kiszonej na ostro, to kuchnia tego kraju ma do zaoferowania dużo więcej.
Koreańczycy mają bzika na punkcie dobrego jedzenia, a rodzina Limów nie jest wyjątkiem. Dwa pokolenia kobiet z dumą kultywują koreańskie tradycje w sztokholmskiej restauracji Arirang. Książka zawiera ich ulubione przepisy rodzinne - zarówno na tradycyjne kimchi z kapusty pekińskiej, papryczek chili i imbiru, jak i wariacje tego dania z rzodkwi, dyni, ostryg, grzybów, korzenia żeń-szeń czy innych warzyw. Znajdziecie tu też przepisy na koreańskie domowe klasyki, dowiecie się, jak krok po kroku zrobić tofu czy błyskawicznie wymieszać yukhoe, koreański tatar pachnący olejem sezamowym i czosnkiem - a także wiele innych, pysznych przepisów prosto z Azji Południowo-Wschodniej.
SiostryByung-Hi LimiByung-Soon Limprowadzą w Sztokholmie razem z mamą i ciotką restaurację Arirang. Kiedy powstawała w 1975 roku, była to pierwsza tego typu restauracja w Skandynawii, stawiająca sobie za cel serwowanie koreańskich potraw w najlepszym wydaniu. Od tamtego czasu stanowi punkt obowiązkowy na mapie każdego europejskiego smakosza dań z całego globu.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Książka Korea. Nie tylko kimchi ma zadebiutować 9 września 2021 (data premiery w Polsce).
Aby dostawać najnowsze raporty o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Zmiany można zobaczyć na stronie "Aktualności" lub otrzymać powiadomienie we wiadomości e-mail.
O książce można wspomnieć znajomym poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te dostępne są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Aby zobaczyć ile trzeba odłożyć na książkę kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.
Książka Korea. Nie tylko kimchi jest do zamówienia tutaj. Wszystkie sklepy sprzedające ten produkt znajdują się w polu "Gdzie kupić?".
Najnowsze materiały można poczytać w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.
Żeby to zrobić trzeba wybrać ocenę w pięciopunktowej skali, a następnie zapieczętować wybór kliknięciem. Tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu mogą oddać swój głos.
Premiera książki Korea. Nie tylko kimchi nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Autorem książki jest Byung-Hi Lim, Byung-Soon Lim. Żeby sprawdzić listę pozostałych książek tego twórcy należy udać się do pola "Informacje" i kliknąć w jego nazwisko albo kliknąć utaj.
Wydawnictwo Prószyński Media odpowiada za wydanie książki. Aby sprawdzić inne książki wydane przez tę firmę kliknij w jej nazwę lub kliknij utaj.
Aby tego dokonać należy wypełnić formularz "zgłoś poprawkę", do którego odnośnik umieszczony jest nad polem "Informacje". Funkcja ta pozwala na zgłoszenie uaktualnienia informacji takich jak data wydania czy modyfikacja opisu, a także umożliwia dodanie nowych zwiastunów, trailerów, okładek lub plakatów.
Komentarze