Beata Sokołowska, Edyta Skorupska - Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole(2017) | Inne |
Coraz więcej Polaków odżywia się świadomie. Dołącz do tej grupy. Wybierz zdrowie!
Misją autorek, które od lat promują alkaliczny styl życia, stało się stworzenie książki, która będzie zawierała łatwe w przygotowaniu przepisy na pyszne potrawy z naturalnych i przystępnych cenowo składników, które bez problemu znajdziemy w sklepach. Efekt? Ponad 90 przepisów na smaczne dania, które nie zakwaszają organizmu, a z ich przygotowaniem poradzi sobie nawet początkujący kucharz. Przepisy zostały ułożone w wygodny sposób. Patrzysz, co akurat masz w lodówce, otwierasz książkę i gotujesz. Osobne rozdziały zostały poświęcone śniadaniom i słodkościom, których nie może brakować w zdrowej diecie, a także komponowaniu zupełnie nowych potraw z tego, co zostało w garnku – zgodnie z popularną filozofią zero waste. Do tego garść praktycznych informacji o zasadach zdrowego odżywiania, sezonowości produktów oraz kilka kuchennych tricków. Gotowi na zieloną rewolucję?
Współautorką książki i autorką zdjęć jest Edyta Skorpuska specjalistka psychodietetyki, promotorka zdrowego odżywiania.