Beata Anna Dąbrowska - Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby(2021) | Inne |
Zdrowie zakręcone w słoikach.
Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!
W książce znajdziesz:
porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,
przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,
wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,
porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,
inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,
sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.
Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt.
W tym roku zatroszcz się o swoje zdrowie i postaw na kiszonki!
W książce o swoich pasjach i manufakturach opowiadają również: BarbaraPiątkiewicz z Pracowni Wypieków Chleba. Moje Wypieki, Magdalena Witkiewicz – pisarka, autorka m. in. Jeszcze się kiedyś spotkamy, Czereśnie zawsze muszą być dwie, Mikołaj Bator z Zakwasownioraz Marek Brunka z Regionalnego Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Książka będzie debiutować 30 czerwca 2021 (data wydania w Polsce).
Aby dostawać bieżące wieści o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Na stronie "Aktualności" zostaną opublikowane zmiany, które zaszły w obserwowanych premierach, a powiadomienie zostanie wysłane we wiadomości e-mail.
Książkę można zasugerować poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te dostępne są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Żeby dowiedzieć się jaka jest cena książki Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby kliknij tutaj: Ceneo lub Skąpiec.
Książka jest do zamówienia tutaj. Z prawej strony znajduje się zakładka "Gdzie kupić?", w której wymienione są sklepy sprzedające ten produkt.
Aby znaleźć nowe materiały należy skorzystać z zakładki "Newsy", która znajduje się w kolumnie z prawej strony.
Żeby to zrobić trzeba wybrać konkretną ocenę w skali od 1 do 5, a następnie zaznaczyć wybór kliknięciem. Swój głos mogą oddać jedynie zarejestrowani użytkownicy serwisu.
Premiera książki Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską. Domowe sposoby nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Beata Anna Dąbrowska to twórca tej książki. Żeby zobaczyć jakie inne książki zostały napisane przez tego autora należy kliknąć utaj albo przejść do pola "Informacje" i kliknąć w nazwisko pisarza.
Wydawcą jest WAM. Żeby poznać inne książki od tego wydawcy należy kliknąć utaj lub w jego nazwę w polu "Informacje".
W tym celu należy uzupełnić formularz "zgłoś poprawkę" znajdujący się nad polem "Informacje". Zgłosić można niepoprawne daty wydania, opisy, zwiastuny oraz obrazki.
Komentarze