Bartek Kieżun, Turasiewicz Monika - Farina. Kuchnia śródziemnomorska(2022)Bartek Kieżun, Monika Turasiewicz - Farina. Kuchnia śródziemnomorska | Inne |
Kuchnię śródziemnomorską można opisać za pomocą zaledwie kilku słów.
Mąka, wino, ryba i oliwa – składniki najlepszej jakości, z których wyczarujesz niezwykłe bogactwo smaków, zapachów i feerię barw.
Dzięki tej książce dowiesz się, jak produkty tak proste, że aż wysublimowane, tworzą pomost między cucina povera a couisine gourmound, między włoską trattorią zarządzaną niepodzielnie przez charyzmatyczną włoską mammę a restauracjami prowadzonymi przez wielkich szefów kuchni wykształconych w słynnej Le Cordon Bleu, między lazurowym morzem a rozgrzanym w słońcu gajem oliwnym.
Monika Turasiewicz i Bartek Kieżun zabiorą cię w śródziemnomorską podróż i zaproszą na wystawną ucztę. Skosztujesz potraw, których smaku nie da się zapomnieć. Zachwycą cię:
cappuccino kalafiorowe z truflą,
ravioli z jagnięcym ragù,
krem z kalarepki z pesto z młodego szczawiu,
chrupiące kwiaty cukinii z salsą z pomidorów i awokado,
chłodnik z szyjkami raków,
krewetki w miodzie z chili
homar à la thermidor,
wątróbka drobiowa z pomidorami, wiśniówką i szałwią,
lawendowa panna cotta.
Z proponowanych trzynastu menu stwórz niezapomniane przyjęcie, zadziw znajomych i rozpieść nawet najbardziej wymagające podniebienia. Poznaj zasady idealnego wine pairingu i dobierz wino, które dopełni twoją ucztę.
Pozwól sobie na śródziemnomorską podróż i kulinarny luksus
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Książka Farina. Kuchnia śródziemnomorska dostępna będzie 7 września 2022 (premiera w Polsce).
Aby dostawać najnowsze komunikaty o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Na stronie "Aktualności" zostaną opublikowane zmiany, które zaszły w obserwowanych premierach, a powiadomienie zostanie wysłane we wiadomości e-mail.
Premierę można zarekomendować innym osobom poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te znajdują się na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Aby sprawdzić ile należy odłożyć na książkę kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.
Książka jest do zamówienia tutaj. Więcej sprzedawców znajduje się na liście "Gdzie kupić?".
Nowe informacje można przeglądać w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.
Żeby ocenić książkę trzeba wyznaczyć odpowiednią wartość od 1 do 5, a następnie potwierdzić wybór kliknięciem. Jedynie zarejestrowani użytkownicy serwisu mogą zagłosować.
Premiera książki Farina. Kuchnia śródziemnomorska nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Bartek Kieżun, Monika Turasiewicz jest twórcą książki Farina. Kuchnia śródziemnomorska. Kliknięcie w nazwisko pisarza spowoduje wyświetlenie innych wydawnictw książkowych przez niego napisanych. Z funkcji tej można skorzystać przechodząc do pola "Informacje".
Wydawnictwo Znak Koncept odpowiada za wydanie książki. Kliknięcie w nazwę wydawnictwa wyświetli listę innych książek przez nie wydanych. Z funkcji tej można skorzystać w polu "Informacje".
W tym celu należy uzupełnić formularz "zgłoś poprawkę" dostępny nad polem "Informacje". Zgłosić można niepoprawne daty wydania, opisy, zwiastuny oraz obrazki.
Komentarze