Bartek Kieżun - Hiszpania do zjedzenia(2021) | Inne |
Po Włoszech, Portugalii i Stambule Bartek Kieżun wyrusza w podróż do Hiszpanii, by przywieźć z niej to, co najpyszniejsze w kraju wiecznej sjesty i południowego słońca. Hiszpania do zjedzenia to połączenie książki kulinarnej z subiektywnym przewodnikiem po nieoczywistych zakątkach kraju. Kieżun zabierze cię w podróż, która niekoniecznie skończy się w kuchni, bo książkę tę można smakować na wiele sposobów. Ciekawe przepisy, wciągające opowieści z podróży i fascynujący rozmówcy, którzy oprowadzają po swoim kraju – wszystko to okraszone pysznymi fotografiami.
O Hiszpanii do zjedzenia:
"Hiszpania do zjedzenia skradła moje serce, kiedy tylko odkryłam, że jest w niej przepis na katalońską cocę ze szpinakiem i rodzynkami oraz grillowane calçots z orzechowym sosem romesco. Jeśli nie wiecie co to, sprawdźcie sami. Ja tymczasem mogę zaświadczyć, że Bartek Kieżun napisał książkę o hiszpańskiej kuchni, która jest po prostu prawdziwa: są w niej nie tylko przepisy na dania, które są tam popularne, lecz także cała upajająca różnorodność tego kraju. "
Aleksandra Lipczka, reporterka, autorka książek o Hiszpanii
"Bartek Kieżun rozkłada przed nami smaki i opowieści niczym hiszpańskie tapas i karmi nimi od rana do nocy. Na tych pełnych słońca talerzykach spotkacie Rzymian, Maurów, biskupów, odkrywców i zwykłych ludzi, którzy z jedzenia uczynili centrum swojego wszechświata. Teraz i my możemy go doświadczać, wsłuchani w szum fal oceanu, gwar barów ukrytych w krętych zakamarkach starych miast czy bicie dzwonów gotyckich kościołów. Ależ to fascynująca przygoda!"
Daria Pawlewska, redaktorka naczelna kwartalnika "KUKBUK"
"Ileż w tej książce dobra! Opowieści o Hiszpanii nieoczywistej, relacje z niespiesznej włóczęgi przez regiony, miasta i stulecia, ciekawi rozmówcy, fotografie jedzenia zachwycające prostotą, a jednocześnie będące obietnicą uczty. Wreszcie samo jedzenie – jego zapach czuć podczas lektury (za boskie pączki z kremem cynamonowym dałbym się pokroić!). Chce się natychmiast jechać do Hiszpanii i jeść, jeść, jeść... "
Dionisios Sturis, dziennikarz i pisarz
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Książka ma zadebiutować 27 października 2021 (premiera w Polsce).
Aby otrzymywać aktualne komunikaty o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Powiadomienia o zmianach wysłane zostaną we wiadomości e-mail oraz będą opublikowane na stronie "Aktualności".
Książkę można polecić innym osobom poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te dostępne są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Książkę Hiszpania do zjedzenia można zamówić tutaj. Więcej sprzedawców znajduje się na liście "Gdzie kupić?".
Najnowsze informacje można przeczytać w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.
Żeby ocenić książkę trzeba przyporządkować należytą wartość w skali 1-5, a następnie zatwierdzić wybór kliknięciem. Głos mogą oddać tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu.
Premiera książki Hiszpania do zjedzenia nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Bartek Kieżun to autor tej książki. Żeby sprawdzić listę pozostałych książek tego twórcy należy udać się do pola "Informacje" i kliknąć w jego nazwisko albo kliknąć utaj.
Za wydanie książki odpowiedzialna jest firma Buchmann. Żeby poznać inne książki od tego wydawcy należy kliknąć utaj lub w jego nazwę w polu "Informacje".
W tym celu należy wypełnić formularz "zgłoś poprawkę" dostępny nad polem "Informacje". Do poprawy zgłosić można między innymi nieaktualne daty, opisy oraz okładki.
Komentarze