Bartek Kieżun - Hiszpania do zjedzenia(2021) | Inne |
Po Włoszech, Portugalii i Stambule Bartek Kieżun wyrusza w podróż do Hiszpanii, by przywieźć z niej to, co najpyszniejsze w kraju wiecznej sjesty i południowego słońca. Hiszpania do zjedzenia to połączenie książki kulinarnej z subiektywnym przewodnikiem po nieoczywistych zakątkach kraju. Kieżun zabierze cię w podróż, która niekoniecznie skończy się w kuchni, bo książkę tę można smakować na wiele sposobów. Ciekawe przepisy, wciągające opowieści z podróży i fascynujący rozmówcy, którzy oprowadzają po swoim kraju – wszystko to okraszone pysznymi fotografiami.
O Hiszpanii do zjedzenia:
"Hiszpania do zjedzenia skradła moje serce, kiedy tylko odkryłam, że jest w niej przepis na katalońską cocę ze szpinakiem i rodzynkami oraz grillowane calçots z orzechowym sosem romesco. Jeśli nie wiecie co to, sprawdźcie sami. Ja tymczasem mogę zaświadczyć, że Bartek Kieżun napisał książkę o hiszpańskiej kuchni, która jest po prostu prawdziwa: są w niej nie tylko przepisy na dania, które są tam popularne, lecz także cała upajająca różnorodność tego kraju. "
Aleksandra Lipczka, reporterka, autorka książek o Hiszpanii
"Bartek Kieżun rozkłada przed nami smaki i opowieści niczym hiszpańskie tapas i karmi nimi od rana do nocy. Na tych pełnych słońca talerzykach spotkacie Rzymian, Maurów, biskupów, odkrywców i zwykłych ludzi, którzy z jedzenia uczynili centrum swojego wszechświata. Teraz i my możemy go doświadczać, wsłuchani w szum fal oceanu, gwar barów ukrytych w krętych zakamarkach starych miast czy bicie dzwonów gotyckich kościołów. Ależ to fascynująca przygoda!"
Daria Pawlewska, redaktorka naczelna kwartalnika "KUKBUK"
"Ileż w tej książce dobra! Opowieści o Hiszpanii nieoczywistej, relacje z niespiesznej włóczęgi przez regiony, miasta i stulecia, ciekawi rozmówcy, fotografie jedzenia zachwycające prostotą, a jednocześnie będące obietnicą uczty. Wreszcie samo jedzenie – jego zapach czuć podczas lektury (za boskie pączki z kremem cynamonowym dałbym się pokroić!). Chce się natychmiast jechać do Hiszpanii i jeść, jeść, jeść... "
Dionisios Sturis, dziennikarz i pisarz
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Książkę będzie można czytać 27 października 2021 (data wydania w Polsce).
Aby dostawać najnowsze raporty o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Zmiany można zobaczyć na stronie "Aktualności" lub otrzymać powiadomienie we wiadomości e-mail.
Książkę można zasugerować poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te znajdują się na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Aby sprawdzić ile należy zapłacić za książkę kliknij tutaj: Ceneo lub Skąpiec.
Książkę Hiszpania do zjedzenia można dostać tutaj. Lista wszystkich sklepów oferujących ten produkt znajduje się po prawej stronie.
Aby poczytać najświeższe materiały należy skorzystać z zakładki "Newsy", która znajduje się w kolumnie z prawej strony.
W tym celu trzeba założyć konto w serwisie lub zalogować się na już istniejące. Następnie w polu "Oceń" trzeba wyznaczyć należytą wartość od 1 do 5 i zaakceptować ją kliknięciem.
Premiera książki Hiszpania do zjedzenia nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Twórcą jest Bartek Kieżun. Listę książek napisanych przez tego autora można znaleźć utaj.
Książka zostanie wydana przez Buchmann. Aby zobaczyć listę książek wydanych przez tego wydawcę kliknij w jego nazwę lub kliknij utaj.
Aby to zrobić należy uzupełnić formularz "zgłoś poprawkę", do którego odnośnik znajduje się nad polem "Informacje". W ramach tej funkcji można zgłosić między innymi aktualizację daty, dodać lub zmienić opis, zamieścić zwiastun oraz trailer, czy też przesłać nową okładkę lub plakat.
Komentarze