Anya von Bremzen - Szarlotka Lenina i inne sekrety kuchni radzieckiej(2016)Anya von Bremzen - Mastering the Art of Soviet Cooking. A Memoir of Food and Longing | Biografie |
Wyjątkowa, osobista opowieść o jedzeniu i o dwudziestowiecznym ZSRR.
W porywających wspomnieniach Ania von Bremzen odtwarza siedem dekad sowieckiego życia przez pryzmat gotowania i jedzenia, rekonstruuje też wzruszającą historię rodzinną, obejmującą trzy pokolenia. Osobista narracja jest osadzona w rzeczywistości historycznej - ukazuje krwawe rekwizycje zboża za Lenina, maniery Stalina przy stole, debaty kuchenne Chruszczowa, katastrofalną w skutkach politykę antyalkoholową Gorbaczowa, wreszcie upadek ZSRS. Wszystko to spaja w jedną całość ironiczny humor autorki, jej żarliwa nostalgia i przenikliwe spostrzeżenia. Sowiecka sztuka kulinarna poruszy zarówno waszą duszę, jak i zmysły.
Książka będzie debiutować 12 października 2016 (data wydania w Polsce).
Aby dostawać najświeższe doniesienia o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Na stronie "Aktualności" zostaną opublikowane zmiany, które zaszły w obserwowanych premierach, a powiadomienie zostanie wysłane we wiadomości e-mail.
Premierę można zasugerować innym osobom poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości e-mail. Funkcje te umieszczone są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
Aby dowiedzieć się jaka jest cena książki kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.
Książkę Szarlotka Lenina i inne sekrety kuchni radzieckiej można kupić tutaj. Produkt można znaleźć w sklepach znajdujących się w zakładce "Gdzie kupić?".
Najświeższe newsy można znaleźć w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.
Żeby to zrobić trzeba zaznaczyć ocenę w pięciopunktowej skali, a następnie oznaczyć wybór kliknięciem. Głos mogą oddać tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu.
Premiera książki Szarlotka Lenina i inne sekrety kuchni radzieckiej nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Autorem książki jest Anya von Bremzen. Kliknij utaj albo w nazwisko autora, aby poznać inne książki przez niego stworzone.
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego jest odpowiedzialne za wydanie książki. Aby zobaczyć listę książek wydanych przez tego wydawcę kliknij w jego nazwę lub kliknij utaj.
W tym celu należy wypełnić formularz "zgłoś poprawkę" umieszczony nad polem "Informacje". Dzięki temu można wnieść o aktualizacje dat, opisów i odnośników oraz zmiany trailerów albo okładek.
Komentarze