Anna Lewitt - Jedzenie to leczenie. Czyli prosty przepis na zdrowie i szczupłą sylwetkę(2012) | Poradniki |
Chcesz schudnąć mądrze i zdrowo? Ta książka jest dla Ciebie! Polecam Katarzyna Bosacka- dziennikarka TVN Style. Czy zdarzyło się wam kiedyś marzyć o eliksirze młodości? Jeśli tak, mamy dobrą wiadomość – on istnieje i jest na wyciągnięcie ręki!!! To jedzenie, jakie każdego dnia kładziecie na talerzu. Jeśli będzie zdrowe i odpowiednio zbilansowane, zapewni wam młody wygląd, długie życie, a dodatkowo – jako przyjemny efekt uboczny – szczupłą sylwetkę. Anna Lewitt, doktor nauk medycznych i dietetyczka z długoletnią praktyką, radzi, jak komponować posiłki, żeby jedzenie stało się leczeniem. Obala popularne mity, jak ten o rezygnowaniu z kolacji. Ostrzega, że nawet szczupła osoba może mieć… nadwagę. Podpowiada, jakie psychologiczne sztuczki pomogą w odchudzaniu. A na koniec wkłada czytelnikom do rąk po butelce wody i wysyła na marsz po zdrowie. Swoją metodę żywienia oparła na badaniach naukowych, ale odwołuje się też do sprawdzonych, „babcinych” sposobów. Wśród filarów diety wymienia smaczne, zbilansowane posiłki, picie wody, a także odpowiednio ułożone treningi cardio. Jej program żywienia i odchudzania jest również świetnym antidotum na choroby cywilizacyjne. Przez kilkanaście lat istnienia swojego Centrum Treningu Osobistego i Dietetyki – EGO Anna Lewitt pomogła setkom pacjentów, a teraz – z wdziękiem i humorem, ale zdecydowanie – zabiera się do pracy nad zdrowiem i wyglądem czytelników swojej książki. Dr n. med. Anna Lewitt – stopień naukowy w dyscyplinie medycyna, specjalność żywienie, uzyskała na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Założycielka Centrum Treningu Osobistego i Dietetyki – EGO. Twórczyni autorskiego programu „Skuteczne Odchudzanie”. Specjalizuje się w profilaktyce i wspomaganiu leczenia chorób cywilizacyjnych, przede wszystkim nadwagi i otyłości, cukrzycy, nadciśnienia tętniczego, chorób serca, anoreksji i bulimii. Pracuje również jako dietetyk i Trener Żywienia® w Centrum Medycznym Damiana oraz w Lux-Med. Jako ekspert wypowiada się w licznych czasopismach poświęconych zdrowemu żywieniu, występuje także w programach radiowych i telewizyjnych.