Alessio Fasano, Susan Flaherty - Wolni od glutenu(2016) | Inne |
Książka "Wolni od glutenu" doktora Alessio Fasano, światowej sławy specjalisty, profesora wizytującego na wydziale medycznym Uniwersytetu Harvarda i założyciela Ośrodka Badań nad Celiakią w Massachusetts General Hospital w Bostonie, przedstawia najnowsze osiągnięcia w badaniach naukowych i w metodach leczenia, jak również objaśnia ich znaczenie szybko rozrastającemu się gronu odbiorców. Ten przełomowy przewodnik stanowi bezcenną pomoc zarówno dla tych, którzy dopiero niedawno zostali zdiagnozowani, jak i dla osób od dawna już borykających się z problemem glutenu oraz dla każdego, kto podejrzewa, że gluten ma negatywny wpływ na jego życie.
Autor książki odróżnia fakty naukowe od narosłych mitów, tłumaczy najnowsze wyniki badań, procedury diagnostyczne, a także zalecenia dietetyczne i lecznicze, tym samym umożliwiając odbiorcom podjęcie decyzji najlepszych dla siebie samych oraz dla członków ich rodzin.
W książce opisano wpływ glutenu na takie symptomy, jak depresja, niepokój czy "zamglenie umysłu", jak również na pewne zaburzenia behawioralne, między innymi spektrum zaburzeń autystycznych (ASD) i schizofrenię. Inne szczególnie warte uwagi fragmenty omawiają:
różnice między celiakią,
nadwrażliwością na gluten i alergią na pszenicę
najwłaściwsze, aktualne sposoby radzenia sobie z dolegliwościami związanymi z glutenem u konsumentów w każdym wieku
praktyczne rady, jak radzić sobie w kuchni bezglutenowej, jak czytać informacje na produktach i jak zdrowo i bezpiecznie funkcjonować w świecie pełnym ukrytych źródeł glutenu
psychologiczne znaczenie diagnozy i jej wpływ na rodzinę chorego
przełomowe badania dotyczące profilaktyki i leczenia
godne zaufania i rzetelne źródła informacji dla pacjentów, rodziców i lekarzy
przepisy na prawdziwe, bezglutenowe potrawy kuchni włoskiej, stosowane w domu doktora Fasano.
Książka Wolni od glutenu ma ukazać się 2 czerwca 2016 (data wydania w Polsce).
Aby śledzić bieżące doniesienia o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Na stronie "Aktualności" zostaną opublikowane zmiany, które zaszły w obserwowanych premierach, a powiadomienie zostanie wysłane we wiadomości e-mail.
O książce można donieść innym osobom poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te dostępne są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.
W celu sprawdzenia ile trzeba odłożyć na książkę kliknij tutaj: Ceneo lub Skąpiec.
Wolni od glutenu jest do znalezienia tutaj. Lista wszystkich sklepów oferujących ten produkt znajduje się po prawej stronie.
Świeże komunikaty można przeglądać w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.
Żeby ocenić książkę należy wskazać właściwą wartość w pięciopunktowej skali, a następnie zaznaczyć wybór kliknięciem. Głos mogą oddać tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu.
Premiera książki Wolni od glutenu nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.
Alessio Fasano, Susan Flaherty jest twórcą książki. Aby sprawdzić inne książki napisane przez tego autora kliknij w jego nazwisko lub kliknij utaj.
Książka zostanie wydana przez firmę Druga Strona. Lista książek wydanych przez tę firmę znajduje się utaj.
Żeby zgłosić błąd należy kliknąć tutaj i wysłać wypełniony formularz. Zgłaszać można między innymi nieaktualne daty, zmiany opisów, zwiastunów, okładek i plakatów.
Komentarze