sobota, 9 listopada

Oznaczenie treści
 

Alessio Fasano, Susan Flaherty - Wolni od glutenu

(2016)
Inne

Obserwuj premierę
Oceń:

Oceń:


Alessio Fasano, Susan Flaherty - Wolni od glutenu

Data premiery

czwartek
02.06.2016
Flaga regionu Polska

zgłoś poprawkę

Informacje

Gatunek:
Inne
Ranking:
-   -

Tagi:
[dodaj]
Wydawnictwo:
Odnośniki:
[dodaj]

Książka "Wolni od glutenu" doktora Alessio Fasano, światowej sławy specjalisty, profesora wizytującego na wydziale medycznym Uniwersytetu Harvarda i założyciela Ośrodka Badań nad Celiakią w Massachusetts General Hospital w Bostonie, przedstawia najnowsze osiągnięcia w badaniach naukowych i w metodach leczenia, jak również objaśnia ich znaczenie szybko rozrastającemu się gronu odbiorców. Ten przełomowy przewodnik stanowi bezcenną pomoc zarówno dla tych, którzy dopiero niedawno zostali zdiagnozowani, jak i dla osób od dawna już borykających się z problemem glutenu oraz dla każdego, kto podejrzewa, że gluten ma negatywny wpływ na jego życie.

Autor książki odróżnia fakty naukowe od narosłych mitów, tłumaczy najnowsze wyniki badań, procedury diagnostyczne, a także zalecenia dietetyczne i lecznicze, tym samym umożliwiając odbiorcom podjęcie decyzji najlepszych dla siebie samych oraz dla członków ich rodzin.

W książce opisano wpływ glutenu na takie symptomy, jak depresja, niepokój czy "zamglenie umysłu", jak również na pewne zaburzenia behawioralne, między innymi spektrum zaburzeń autystycznych (ASD) i schizofrenię. Inne szczególnie warte uwagi fragmenty omawiają:

różnice między celiakią,
nadwrażliwością na gluten i alergią na pszenicę
najwłaściwsze, aktualne sposoby radzenia sobie z dolegliwościami związanymi z glutenem u konsumentów w każdym wieku
praktyczne rady, jak radzić sobie w kuchni bezglutenowej, jak czytać informacje na produktach i jak zdrowo i bezpiecznie funkcjonować w świecie pełnym ukrytych źródeł glutenu
psychologiczne znaczenie diagnozy i jej wpływ na rodzinę chorego
przełomowe badania dotyczące profilaktyki i leczenia
godne zaufania i rzetelne źródła informacji dla pacjentów, rodziców i lekarzy
przepisy na prawdziwe, bezglutenowe potrawy kuchni włoskiej, stosowane w domu doktora Fasano.



Komentarze

Nie ma jeszcze komentarzy
Bądź pierwszy i podziel się swoją opinią na temat tej premiery!
Dodaj komentarz


Kod CAPTCHA

Zatwierdź

Recenzje

Nie ma jeszcze żadnych recenzji. A może Ty dodasz swoją?

Oznaczenie treści
Najczęściej zadawane pytania

W jakim terminie ukaże się Wolni od glutenu?

Książka Wolni od glutenu ma ukazać się 2 czerwca 2016 (data wydania w Polsce). Należy kliknąć w odpowiednie flagi, żeby sprawdzić daty z innego regionu. Domyślnie wyświetlany region może zostać zmieniony w ustawieniach konta.

Chcę otrzymywać najświeższe doniesienia o zmianach dotyczących książki. W jaki sposób tego dokonać?

Aby śledzić bieżące doniesienia o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Na stronie "Aktualności" zostaną opublikowane zmiany, które zaszły w obserwowanych premierach, a powiadomienie zostanie wysłane we wiadomości e-mail.

Chcę zasugerować książkę znajomym. W jaki sposób mogę to uczynić?

O książce można donieść innym osobom poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te dostępne są na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.

Ile należy zapłacić za książkę?

W celu sprawdzenia ile trzeba odłożyć na książkę kliknij tutaj: Ceneo lub Skąpiec.

Chcę zamówić książkę Wolni od glutenu. Gdzie jest dostępny do dostania ten tytuł?

Wolni od glutenu jest do znalezienia tutaj. Lista wszystkich sklepów oferujących ten produkt znajduje się po prawej stronie.

Jakie są bieżące informacje odnośnie książki Wolni od glutenu?

Świeże komunikaty można przeglądać w zakładce "Newsy" znajdującej się w kolumnie po prawej stronie.

W jaki sposób można ocenić książkę?

Żeby ocenić książkę należy wskazać właściwą wartość w pięciopunktowej skali, a następnie zaznaczyć wybór kliknięciem. Głos mogą oddać tylko zarejestrowani użytkownicy serwisu.

Jakim sposobem obliczona została nota książki?

Premiera książki Wolni od glutenu nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.

Który autor tworzy tę książkę?

Alessio Fasano, Susan Flaherty jest twórcą książki. Aby sprawdzić inne książki napisane przez tego autora kliknij w jego nazwisko lub kliknij utaj.

Które wydawnictwo dba o wydanie tej książki?

Książka zostanie wydana przez firmę Druga Strona. Lista książek wydanych przez tę firmę znajduje się utaj.

Na stronie zaprezentowane są błędne dane. Gdzie mogę to zgłosić?

Żeby zgłosić błąd należy kliknąć tutaj i wysłać wypełniony formularz. Zgłaszać można między innymi nieaktualne daty, zmiany opisów, zwiastunów, okładek i plakatów.

Na tej stronie znajdziesz informacje na temat:
Kiedy premiera Alessio Fasano, Susan Flaherty - Wolni od glutenu? Kiedy wychodzi Alessio Fasano, Susan Flaherty - Wolni od glutenu?
Data wydania książki zaplanowana została na 02.06.2016. Nowa książka Alessio Fasano, Susan Flaherty z 2016 roku to główny temat tego artykułu i tej podstrony. U nas znajdziesz fragmenty tego utworu literackiego. Pooglądaj zwiastun i przeczytaj naszą zapowiedź. Znajdziesz tutaj również galerię zdjęć, zwiastuny, trailery, klipy wideo, nasze recenzje oraz oceny, dzięki czemu poznasz interesujące nowości oraz zapowiedzi, a także wszystkie nadchodzące premiery 2016 roku.
Data ostatniej aktualizacji:

 Gdzie kupić?

 Tagi


Nie przypisano jeszcze tagów
Dodaj tag

 W sklepach

Nowa książka Alessio Fasano, Susan Flaherty - Wolni od glutenu data premiery

Wszystkie daty wydania:
  • Flaga Polska 2 czerwca 2016, czwartek
    (polska data)

Recently Viewed

Wpisz minimum 3 znaki!
Komunikat
OK
Opcje
Tak
Anuluj
Potwierdzenie
Tak
Nie