piątek, 26 kwietnia

Oznaczenie treści
 

Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje

(2016)
Inne

Obserwuj premierę
Oceń:

Oceń:


Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje

Data premiery

czwartek
29.09.2016
Flaga regionu Polska

zgłoś poprawkę

Informacje

Gatunek:
Inne
Ranking:
-   -

Tagi:
[dodaj]
Wydawnictwo:
Odnośniki:
[dodaj]

Cytryny kiszone w wędzonej soli?
Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem?
Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie?
Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem?
Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika!

Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem z dyni w maślance. Tradycyjne potrawy w nowej aranżacji – bigos z ogórków, żur na zakwasie z kaszy gryczanej czy gołąbki w liściach jarmużu. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. I w dodatku – naturalnie, zdrowo i smacznie.

Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni znanej warszawskiej restauracji Solec 44. Pierwszą kiszonkę zrobił... przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji i zaprasza nas do eksperymentów z przyzwyczajeniami polskiego podniebienia.

Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata.
Sandor Ellix Katz, autor Sztuki fermentacji

Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!
Maciej Nowak, krytyk kulinarny

Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze. . . Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego.
dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK



Komentarze

Nie ma jeszcze komentarzy
Bądź pierwszy i podziel się swoją opinią na temat tej premiery!
Dodaj komentarz


Kod CAPTCHA

Zatwierdź

Recenzje

Nie ma jeszcze żadnych recenzji. A może Ty dodasz swoją?

Oznaczenie treści
Najczęściej zadawane pytania

Kiedy pojawi się książka Kiszonki i fermentacje?

Książka Kiszonki i fermentacje zostanie wydana 29 września 2016 (data premiery w Polsce). Żeby zobaczyć inne daty należy wybrać odpowiednią flagę. Dodatkowe ustawienia regionalne dostępne są w zakładce "Moje konto".

W jaki sposób mogę obserwować bieżące doniesienia o premierze?

Aby dostawać aktualne doniesienia o książce skorzystaj z przycisku "Obserwuj premierę" znajdującego się na pasku z opcjami. Zmiany można zobaczyć na stronie "Aktualności" lub otrzymać powiadomienie we wiadomości e-mail.

Czy jest możliwość zasugerowania książki znajomym?

Książkę zarekomendować można poprzez polubienie strony w serwisie Facebook lub ysłanie wiadomości na e-mail znajomych. Funkcje te znajdują się na pasku z opcjami, który znajduje się w górnej części strony.

W jakiej cenie mogę zakupić książkę?

Żeby zobaczyć ile kosztuje książka kliknij tutaj: Skąpiec lub Ceneo.

Chcę zamówić książkę Kiszonki i fermentacje. W którym miejscu można nabyć ten tytuł?

Książkę Kiszonki i fermentacje można kupić tutaj. Więcej sprzedawców znajduje się na liście "Gdzie kupić?".

W którym miejscu mogę sprawdzić nowe newsy dotyczące książki?

W celu przeglądania najnowszych wiadomości należy skorzystać z kolumny "Newsy" znajdującej się z prawej strony.

Jak mogę przyporządkować notę dla tego produktu?

W tym celu należy założyć nowe konto w serwisie lub zalogować się na już istniejące. Następnie w polu "Oceń" należy wyznaczyć wartość w skali 1-5 i zaznaczyć ją kliknięciem.

Jaką metodą zliczana jest nota książki?

Premiera książki Kiszonki i fermentacje nie dostała jeszcze oceny. Użytkownicy mogą oceniać tytuły jeszcze przed pojawieniem się ich na rynku, wyrażając w ten sposób swoje oczekiwania. System umożliwia późniejszą modyfikację przyznanych głosów – w tym celu użytkownik powinien wybrać inną wartość w polu "Ocena". Ocena w serwisie to średnia ważona, gdzie waga głosu zależy przede wszystkim od stażu użytkownika.

Który literat napisał tę książkę?

Twórcą książki jest Aleksander Baron. W celu wyświetlenia listy książek tego autora przejdź do pola "Informacje" i kliknij w jego nazwisko albo kliknij utaj.

Jaki wydawca planuje wydać tę książkę?

Wydawnictwo Pascal odpowiada za wydanie książki. Aby zobaczyć listę książek wydanych przez tego wydawcę kliknij w jego nazwę lub kliknij utaj.

Na stronie zaprezentowane są przekłamane informacje. W jaki sposób można je skorygować?

Żeby zgłosić poprawkę należy uzupełnić formularz znajdujący się tutaj. Poprawiać można nieprecyzyjne daty oraz opisy, a także wnosić o dodanie okładek, odnośników i zwiastunów.

Na tej stronie znajdziesz informacje na temat:
Kiedy premiera Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje? Kiedy wychodzi Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje?
Data wydania książki zaplanowana została na 29.09.2016. Nowa książka Aleksander Baron z 2016 roku to główny temat tego artykułu i tej podstrony. U nas znajdziesz fragmenty tego utworu literackiego. Pooglądaj zwiastun i przeczytaj naszą zapowiedź. Znajdziesz tutaj również galerię zdjęć, zwiastuny, trailery, klipy wideo, nasze recenzje oraz oceny, dzięki czemu poznasz interesujące nowości oraz zapowiedzi, a także wszystkie nadchodzące premiery 2016 roku.
Data ostatniej aktualizacji:

 Gdzie kupić?

 Tagi


Nie przypisano jeszcze tagów
Dodaj tag

 W sklepach

Nowa książka Aleksander Baron - Kiszonki i fermentacje data premiery

Wszystkie daty wydania:
  • Flaga Polska 29 września 2016, czwartek
    (polska data)

Recently Viewed

Wpisz minimum 3 znaki!
Komunikat
OK
Opcje
Tak
Anuluj
Potwierdzenie
Tak
Nie